Хакери почали розповсюджувати фішингові посилання від імені Google
Категорія
Технології
Дата публікації

Хакери почали розповсюджувати фішингові посилання від імені Google

Хакери почали розповсюджувати фішингові посилання від імені Google
Джерело:  online.ua

Експерти компанії Avanan попереджають, що уже декілька тижнів поспіль фіксують масове використання нового хакерського прийому. За словами спецалістів, кіберзлочинці вигадали спосіб цілеспрямовано розповсюджувати фішингові посилання через коментарі у сервісі Google Docs.

Джерело: Bleeping Computer

Хакери розповсюджують фішингові посилання від імені Google

В Avanan звертають увагу на те, що користувачам мережі на електронну пошту почали надходити повідомлення зі шкідливим посиланням від імені Google. Що важливо розуміти, цю розсилку пропускають антивірусні поштові сканери та корпоративні системи захисту.

Спосіб нової атаки фішинга виявився дуже простий. Для цього вони використовують доступну їм базу даних з іменами облікових записів користувачів Google. Хакери під різними обліковцями створюють у сервісі Google Docs документи. У ньому зловмисники створюють коментарі, де вказується через вставку спецрозмітки "@ім'я_акаунта_в_Google" різних користувачів. Також у ці коментарі вставляється фішингове посилання або інша інформація, - йдеться в повідомленні.

За словами представників Avanan, кіберзлочинці також використовують цей прийом в Google Slides та інших системах сервісу Google Workspace.

Окрім того, наголошується, що багато користувачів не сприймають такі повідомлення, як загрозу, і надсилають посилання в листі.

Фото - Google Slides

Згідно з останніми даними, керівництво Google чудово знає про цю проблему. Компанія навіть планувала обмежити пересилання в коментарях посилань, однак поки це зробити не вдалося.

Експерти Avanan звертають увагу на те, що ця схема фішингового розсилання є вкрай небезпечною - вони закликають у жодному разі не переходити за посиланнями всередині таких листів від Google. Фахівці розраховують, що незабаром Google закриє можливість зловживання системою коментарів у сервісах Google Docs.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?