Спеціалісти виявили серйозні вразливості електронних гаджетів через Wi-Fi та Bluetooth
Категорія
Технології
Дата публікації

Спеціалісти виявили серйозні вразливості електронних гаджетів через Wi-Fi та Bluetooth

Спеціалісти виявили серйозні вразливості електронних гаджетів через Wi-Fi та Bluetooth
Джерело:  online.ua

За словами фахіфців з з Дармштадтського технічного університету, СNIT та Secure Mobile Networking Lab, кіберзлочинці легко можуть красти паролі та впливати на інтернет-трафік за допомогою уразливості на домашніх електронних пристроях, що мають чіпи підключення до Wi-Fi та Bluetooth.

Джерело: Bleeping Computer

Під загрозою опинилися особисті дані тисяч користувачів

Експерти відзначають, що останні моделі смартфонів та планшетів оснащені однокристальними системами, що мають окремі модулі Wi-Fi та Bluetooth.

Однак ці компоненти часто використовують одну й ту ж антену, або діапазон частот.

Але це також надає змогу хакерам зламати захисну систему пристрою та вкрасти особисті дані.

Так, кіберзлочинці можуть отримати доступ до паролів, та інших даних, а також контролювати робочі характеристики пристрою.

Фото - pixabay.com

Через це спеціалісти заявили про небезпеку у випадку використання бездротових адаптерів від Broadcom, Cypress і Silicon Labs.

Але їми, за оцінками спеціалістів, користуються мільярди людей по всьому світу.

Хакери стають дедалі небезпечнішими

Невідомий зловмисник зламав iPhone, що належать щонайменше дев’яти співробітникам Держдепартаменту США з використанням витонченого шпигунського ПЗ, розробленого ізраїльською NSO Group.
Злами здійснені з використанням технологій NSO, вони стосувалися гаджетів офіційних осіб США. У заяві ізраїльської NSO Group йдеться, що компанія не має жодних вказівок на те, що їхні інструменти протиправно використовувалися, але поки що скасували доступ для деяких клієнтів і проведуть розслідування на основі запиту журналістів.

За словами двох джерел агентства, зломи, які сталися в останні кілька місяців, торкнулися офіційних осіб США, що базуються в Уганді, або зосереджених на питаннях, що стосуються цієї країни у Східній Африці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?