Новий вірус зламує iPhone без жодного кліку — як захиститися
Категорія
Технології
Дата публікації

Новий вірус зламує iPhone без жодного кліку — як захиститися

Новий вірус зламує iPhone без жодного кліку — як захиститися
Джерело:  online.ua

Канадські науковці виявили новий тип шпигунської програми, якою хакери зламують операційну систему Apple, зокрема і її новітні пристрої. Варто звернути увагу на те, що це відбувається методом так званого "нульового кліка" - тобто без будь-яких дій з боку користувача, достатньо отримати лише певне повідомлення на смартфон. Що важливо розуміти, для вірусу навіть не потрібно, щоб жертва його відкрила - він вже на апараті.

Джерело: "ВВС Україна"

Що потрібно знати про новий тип Pegasus

Вчені з Університету Citizen Lab у Торонто звертають увагу на те, що новий тип Pegasus може непомітно для жертви атаки читати його SMS і електронну пошту, включати мікрофон і камеру телефону, дізнаватися місце перебування користувача, копіювати персональні дані.

"У березні до вчених потрапив iPhone одного з саудівських дисидентів (ім'я не розкривають), аналіз якого показав, що смартфон зламали за допомогою нового апдейту Pegasus, розробленого ізраїльською компанією NSO Group. Ні існування цієї програми, ні вразливість до неї Apple не є новиною. Незалежна експертна група з Citizen Lab вже давно встановила, що Pegasus робить злами через месенджер iMessage", - йдеться в повідомленні.

Фахівці також звертають увагу на те, що проблема стосується всіх систем компанії: Apple iOS, MacOS і WatchOS.

Нещодавно науковцям нарешті вдалося заволодіти фрагментом коду шкідливої програми - це допомогло зрозуміти механізм її роботи.

Варто зазначти, що Apple 14 вересня уже заявила про випуск аварійних патчів iOS 14.8 і iPadOS 14.8, які можуть залатати діри у захисті операційної системи.

За словами кіберекспертів, більшості користувачів Apple хвилюватися не має сенсу, оскількі ці атаки з застосуванням таких шпигунських програм зазвичай направлені на конкретних осіб.

Читайте також:

  • До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

  • Один із відділ всесвітньо відомої компанії Facebook запустив тестування свого нового додатку Hotline. Експерти звертають увагу на те, що цей сервіс можна вважати гібридом Instagram Live і Clubhouse.

  • Адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?