Хакери РФ здійснили масштабну кібератаку на урядові структури США
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери РФ здійснили масштабну кібератаку на урядові структури США

Хакери РФ здійснили масштабну кібератаку на урядові структури США
Джерело:  online.ua

17 грудня офіційно стало відомо, що російські хакери здійснили масштабну кібератаку на урядові структури Сполучених Штатів Америки. З такою гучною заявою виступили представники Федерального бюро розслідувань, а також Агентства із кібербезпеки та безпеки інфраструктури та Управління директора національної розвідки. За словами експертів, мовиться про спільну координаційну групу, створену для цієї атаки. Спеціальні служби наголосили, що планують оперативно з’ясовувати характери цієї атаки, проте визнали, що вона зачепила мережі всередині федерального уряду. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ФБР США.

"CISA вжив негайних заходів та видав надзвичайну директиву, в якій федеральним цивільним установам було наказано негайно відключити або ж відключено продукти SolarWinds Orion від їх мережі. CISA продовжує підтримувати регулярні контакти з нашим (американським - ред.) урядом, приватним сектором та міжнародними партнерами, надаючи технічну допомогу за запитом та надаючи необхідну інформацію та ресурси, щоб допомогти постраждалим швидко відновитись після цього інциденту. CISA взаємодіє з нашими державними та приватними зацікавленими сторонами у спільноті критичної інфраструктури, щоб переконатися, що вони розуміють їх вплив та вживають заходів для виявлення та пом'якшення будь-яких компромісів", — йдеться в офіційному повідомленні.

Окрім того, наголошується, що як керівник з питань розвідувальної підтримки та пов'язаних з цим заходів, ODNI допомагає розподілити всі відповідні ресурси Розвідувального співтовариства для підтримки цих зусиль та обміну інформацією між урядом Сполучених Штатів.

Варто звернути увагу на те, що ця новина про кібератаку з'явилася після того, як стало відомо, що що хакери, яких підтримує іноземний уряд, викрали інформацію з Міністерства фінансів США і Національного управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі країни. За словами людей, які знайомі з цією справою, ці кіберзлочинці також працюють на президента РФ Володимира Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РНБО попередила про нову кіберзагрозу для України,  подібну до вірусу Petya.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?