Хакери викрали у ЄС дані про вакцину Pfizer/BioNTech проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери викрали у ЄС дані про вакцину Pfizer/BioNTech проти коронавірусу

Хакери викрали у ЄС дані про вакцину Pfizer/BioNTech проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Європейський Союз сколихнув новий скандал після того, як стало відомо, що хакери, які вчинили атаку на Європейське агентство з лікарських засобів, отримали доступ до документів щодо вакцини Pfizer/BioNTech. Варто звернути увагу на те, що агентство наразі активно працює над затвердженням двох вакцин проти COVID-19. Згідно з останніми даними, цей процес планують завершити протягом декількох тижнів. Як стверджують представники BioNTech, яка виробляє одну з вакцин у партнерстві з Pfizer, атака кіберзлочинців не повинна вплинути на цей графік. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Варто зазначити, що поки Європейське агентство не оприлюднило жодних подробиць про кібератаку, однак в лаконічній заяві на своєму сайті уточнило, що розслідування цього інциденту вже стартувало. Згодом в BioNTech офіційно повідомили, що хакери отримали доступ до її документації.

"Сьогодні ми були проінформовані... про те, що агентство піддалося кібератаці і що деякі документи, що належать до нормативної документації щодо кандидата на вакцину Pfizer і BioNTech, BNT162b2, яка зберігалась на сервері агентства, були незаконно отримані... Агентство запевнило нас, що кібератака не матиме ніякого впливу на терміни розгляду заявки", — йдеться в заяві корпорації.

За словами представників BioNTech, наразі вони не знають, чи були викрадені будь-які особисті дані учасників її медичних досліджень. Що важливо розуміти, лише після схвалення агентством препарати можуть застосовуватися на ринку країн Європейського Союзу. Наразі відомо, що агентство має намір скликати нараду до 29 грудня, щоб вирішити, чи достатньо даних про безпеку та ефективність вакцини виробників Pfizer і BioNTech для її затвердження.

Не можна також не згадати про те, що 9 грудня регулятор Великої Британії озвучив термінове попердження, яке стосувалося саме вакцини Pfizer/BioNTech. Офіційний Лондон наголосив, що людям, у яких раніше виникали серйозні алергічні реакції, не слід робити щеплення від COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС виділив масштабну фінансову допомогу Україні, щоб впоратися із наслідками пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?