Харківська область отримала нового тимчасового керівника
Категорія
Україна
Дата публікації

Харківська область отримала нового тимчасового керівника

Харківська область отримала нового тимчасового керівника
Джерело:  online.ua

Харківська область отримала нового керівника. Президент України Володимир Зеленський призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Харківської обласної державної адміністрації Олександра Скакуна. Відповідний указ №356/202 був опублікований на офіційному сайті глави держави.

Джерело: Офіс президента України.

"Тимчасово покласти виконання обов’язків голови Харківської обласної державної адміністрації на СКАКУНА Олександра Євгеновича", -йдеться в указі.

Раніше, цього ж дня Зеленський відправив у відставку голову Харківської ОДА Айну Тимчук, яка пропрацювала менше року - була призначена 27 листопада 2020 року.

Олександр Скакун - що відомо про т.в.о ХОДА

Олександр Скакун - не нова людина в харківській владі. До призначення на посаду тимчасового голови Харківської ОДА він займав посаду заступника голови Харківської обласної державної адміністрації.

Народився 21 серпня 1973 року. Здобув вищу освіту у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «правознавство», а також закінчив Харківську національну академію міського господарства за спеціальністю «менеджмент організацій». Має ступінь кандидата юридичних наук.

У 1993-1994 роках Скакун служив в ЗСУ. Після закінчення служби протягом 22 років працював в Службі безпеки України. З 11 січня 2017 року займав посаду заступника голови Харківської обласної державної адміністрації.

Декларація Олександра Скакуна

Відповідно до декларації за 2020 рік, в Харкові Олександр Скакун володіє спільно з родичами квартирою загальною площею 51,1 кв. метр.

Також у Харкові новий очільник області може користуватися безкоштовно приватним будинком загальною площею 356,6 кв. метрів. Власником житла, ймовірно, є його родич.

У селі Руська Лозова Дергачівського району Скакун задекларував земельну ділянку загальною площею 1200 квадратних метрів.

Олександр Скакун користується позашляховиком «Mercedes-Benz GLS 350», яким володіє, ймовірно, його родичка.

За минулий рік на посаді заступника голови Харківської ОДА Олександр Скакун отримав зарплату в розмірі 451 220 гривень, також отримав пенсію у розмірі143 225 гривень.

Як вказано в декларації, на рахунку в одному з українських банків високопосадовець зберігає 2279 євро і 97 203 гривні. Готівкою Скакун зберігає 604 000 гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?