Харківська рада анонсувала рішення про вибори мера після смерті Кернеса
Категорія
Політика
Дата публікації

Харківська рада анонсувала рішення про вибори мера після смерті Кернеса

Харківська рада анонсувала рішення про вибори мера після смерті Кернеса
Джерело:  online.ua

Представники Харківської міської влади планують звернення до Верховної Ради з приводу нових виборів мера після смерті Геннадія Кернеса. Йдеться про запит на офіційному рівні вже у четвер, 31 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг Ігоря Терехова, секретаря міськради та фактичного голови міста.

За його словами, рада має 15 діб з моменту смерті попереднього мера.

"У нас є 15 днів за законом. Юристи вже готують відповідне звернення. Завтра я його підпишу, і воно буде направлене до Верховної Ради. До речі, 31 грудня – останній день подачі відповідної заяви", - наголосив політик.

Водночас він не дав відповіді, чи планує балотуватися на посаду мера.

"Коли будуть призначені вибори, тоді ви побачите все — хто буде висуватися, як, коли", - додав Терехов.

Також він не відповів, чи обізнаний про намір Михайла Добкіна балотуватися на згадану посаду.

Нагадаємо, Геннадій Кернес довго намагався вилікуватися від коронавірусу в німецькій клініці "Шаріте", однак лікарям не вдалося врятувати його життя. До того стало відомо, що у мера виявили коронавірус, який погіршив стан на тлі інших хвороб.

Кернес став переможцем сісцевих виборів у Харкові 25 жовтня, хоча сам перебував у Німеччині та не перетинав українського кордону за останні місяці життя.

Як повідомляв ONLINE.UA, міське керівництво Харкова після смерті Геннадія Кернеса повинне вирішити, хто виконуватиме обов’язки мера. У Громадянській мережі ОПОРА вважають, що процес визначення нового мера може бути повільним, а його роботу фактично виконуватиме секретар міської ради.

Експерти організації виступили з попередніми прогнозами про долю харківського міського керівництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?