Хай самі вирішують - Зеленський виступив з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Хай самі вирішують - Зеленський виступив з гучною заявою

Хай самі вирішують - Зеленський виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

18 травня глава держави Володимир Зеленський заявив, що місцева влада повинна самостійно ухвалювати рішення про запуск пасажирських перевезень. Саме так український лідер відповів на слова очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля - останній зазначив, що його команда активно розглядає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу ослаблення карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

"Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість забезпечення безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне - пам'ятати про безпеку", - наголосив глава держави.

Очільник МОЗ Максим Степанов звернув увагу президента на те, що наразі ситуація у 8 регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там транспорт. За його словами, там проводиться мало тестувань. Однак, що важливо розуміти, нинішнє становище там можна змінити протягом тижня. Окрім того, зазначається, що в 14 областях вже повністю виплатили надбавки до зарплати за березень лікарям, які працювали з хворими на COVID-19, інші області розрахуються в найближчі дні. У той же час регіони почали виплати доплат за квітень. Також відомо, що МОЗ вже почало укладання контрактів на закупівлю засобів захисту від коронавірусу. Також сьогодні в регіони відправлять понад 70 тисяч костюмів біологічного захисту для медиків.

Варто зазначити, що нещодавно Мінінфраструктури презентувало план відновлення пасажирських перевезень - у даному плані було вказано, що транспорт можуть почати запускати з 22 травня за умови дотримання протиепідемічних норм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міський голова Дніпра Борис Філатов скаржиться на те, що Кабінет міністрів займається самообманом, коли відмовляється повноцінно запускати громадський транспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?