Hello, Meta: Цукерберг офіційно перейменував Facebook і будує метасвіт
Категорія
Технології
Дата публікації

Hello, Meta: Цукерберг офіційно перейменував Facebook і будує метасвіт

Hello, Meta: Цукерберг офіційно перейменував Facebook і будує метасвіт
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook здійснила ребрендинг і тепер називатиметься Meta. Про це оголосив її засновник і директор Марк Цукерберг на конференції Facebook Connect в четвер, 28 жовтня. Таким чином компанія намагається розширити свою ідентичність за межі соціальної платформи, яка дала їй старт у середині 2000-х років.

Джерело: Facebook Цукерберга.

При цьому назви різних платформ і підрозділів компанії – в тому числі Facebook, Instagram та Whatsapp – лишаться незмінними.

"Зараз наш бренд настільки тісно пов'язаний з одним продуктом, що не може відображати все, що ми робимо сьогодні, не кажучи вже про майбутнє. Я сподіваюся, що згодом нас бачитимуть як компанію-метасвіт, і я хочу пов'язати нашу роботу та ідентичність із цією метою", - заявив Цукерберг.

Цукерберг будує метасвіт

Тепер компанія Цукерберга зосереджується на створенні так званого «метасвіту» – віртуального світу, наповненого цифровими аватарами. Нова її назва походить від метасвіту, який вона бачить своїм майбутнім.

Зазначимо, що Facebook має перевагу в гонці метасвіту завдяки контролю над Oculus – одним із головних виробників VR-гарнітур.

"Визначальною якістю метасвіту буде відчуття присутності - начебто ви знаходитесь поряд з іншою людиною або в іншому місці. Відчувати присутність іншої людини - це найвища мрія соціальних технологій", - розповів засновник компанії.

У вересні Facebook вже виділив 50 мільйонів доларів на створення метасвіту. Наразі компанія тестує додаток віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволить користувачам за допомогою спеціальної гарнітури бути присутніми на нарадах у вигляді своїх аватарів.

Фото: facebook.com/zuck.

У метасвіті Цукреберга кожний користувач зможе створювати свій робочий простір у віртуальному світі, спілкуватися в таких «кімнатах» з друзями, а також відвідувати цілком реальні події, наприклад, концерти – через VR-технології. Крім того, розробники обіцяють забезпечити «телепорти» для охочих в інші галактики, а також подорожі в часі.

У метасвіті можна буде грати у VR-ігри, чим компанія планує залучити велику кількість нових користувачів.

Роботу метасвіту забезпечуватимуть нові розробки компанії на платформі Horizon, які отримали назви Horizon Workrooms, Horizon Home, Horizon Worlds.

Читайте також:

  • Один дислайк за 5 лайків. Facebook надав пріоритет негативним емодзі.

  • Facebook найняла адвоката Брітні Спірс для захисту репутації після викриттів.

  • Facebook інвестує мільярди у побудову “метавсесвіту”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?