Хоче повернути собі церковні об'єкти в Україні: РПЦ звинуватила в "підступних планах" Константинополь
Категорія
Україна
Дата публікації

Хоче повернути собі церковні об'єкти в Україні: РПЦ звинуватила в "підступних планах" Константинополь

Хоче повернути собі церковні об'єкти в Україні: РПЦ звинуватила в "підступних планах" Константинополь
Джерело:  online.ua

Константинопольський патріархат надає автокефалію Україні, щоб повернути себе десятки церковних об'єктів в країні. Константинополь заявить права більш ніж на 20 монастирів, храмів та інших церковних об'єктів, які колись історично належали йому.

З новими шокуючими звинуваченнями на адресу Константинопольського патріархату виступив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Іларіон в ефірі російського федерального каналу, повідомляє ONLINE.UА.

"Константинопольський патріархат, готуючи цю так звану автокефалію, в томосі намір викласти власні права і відновити всі ті ставропігії (статус підпорядкування безпосередньо Константинопольському патріарху - ред.), які колись історично на Україні мав, а їх було досить багато в різний час: це монастирі, це храми, це різні будівлі. Список включає понад 20 об'єктів", - заявив Іларіон.

У нових звинуваченнях на адресу Константинополя Іларіон послався на неназваного вченого, який, за словами представника РПЦ, "просто накопав по різним документам інформацію про різного роду подвір'ях і ставропігії Константинополя, які були в різні епохи". Він переконаний, що через подібні підступні наміри Констанінополя Україна потрапить в залежне становище від нього, навіть після отримання автокефалії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що УПЦ МП позбавили прав на Почаївську лавру, яка була незаконно передана їй в користування до 2052 року. У РПЦ назвали це рішення початком "масштабного тиску та гонінь проти священнослужителів і ченців УПЦ МП".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?