Хочемо це зробити - у Путіна звернулися до Меркель з безсоромною пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Хочемо це зробити - у Путіна звернулися до Меркель з безсоромною пропозицією

Хочемо це зробити - у Путіна звернулися до Меркель з безсоромною пропозицією
Джерело:  online.ua

Російська влада робить усе можливе, аби уникнути відповідальності після гучного скандалу з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального - цього разу команда глави Кремля Володимира Путіна вигадала новий трюк. Зазначається, що офіційна Москва звернулася до людей канцлерки ФРН Ангели Меркель з вимогою допустити експертів з РФ до участі у слідчих діях щодо отруєння Навального на території Німеччини. Варто звернути увагу на те, що Слідчий підрозділ же активно готує додатковий запит щодо надання правової допомоги у компетентні органи ФРН. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства внутрішніх справ Росії.

"Запит буде включати клопотання про можливість присутності слідчих органів внутрішніх справ РФ, що здійснюють перевірку за даним фактом, та російського експерта під час проведення німецькими колегами слідчих дій з Навальним, лікарями та експертами, у тому числі під час отримання роз’яснень, з можливістю ставити уточнюючі та додаткові запитання", - розповідають представники російського відомства.

Наразі відомо, що запит мають намір направити згідно з Європейською конвенцією про взаємну правову допомогу у кримінальних справах від 20 квітня 1959 року й протоколами до неї, а також статтями 453 и 454 КПК РФ. Що важливо розуміти, команда Ангели Меркель на нахабну пропозицію російської сторони поки не відреагувала.

Як уже згадувалося раніше, 7 вересня офіційно стало відомо, що Олексій Навальний, який наразі знаходиться у німецькій клініці Шаріте, вийшов зі штучної коми, а згодом - прийшов до тями. Уже 10 вересня охорону клініки посилили, щоб запобігти подальшим спробам замаху на головного ворога Путіна. Німецьким журналістам вдалося дізнатися, що російського опозиціонера  отруїли покращеним типом "Новічка" -  він мав померти ще в літаку. Уся міжнародна спільнота вимагає від офіційної Москви негайно пояснити, хто несе відповідальність за отруєння опозиціонера Навального, і покарати винних.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда Путіна нещодавно відповіла на звинувачення влади США. Окрім того, в Кремлі розповіли, що їм нагадує історія з отруєнням Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?