Нічого не може зробити - у Путіна зухвало відповіли на звинувачення США
Категорія
Політика
Дата публікації

Нічого не може зробити - у Путіна зухвало відповіли на звинувачення США

Нічого не може зробити - у Путіна зухвало відповіли на звинувачення США
Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник Державного департаменту США Майк Помпео приголомшив світ резонансною заявою — він звернув увагу на те, що існує "істотна ймовірність" того, що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального стоять високопоставлені російські чиновники. Що цікаво, хоча Помпео і не став безпосередньо покладати провину на російський уряд, він не став виключати його причетність до отруєння. Представник Трампа наголосив, що спроби отруїти політичних дисидентів ставлять "чорні мітки" на країни. На його звинувачення миттєво відреагував член команди очільника Кремля Володимира Путіна та керівник МЗС РФ Сергій Лавров. Він у своєму стилі назвав голослівними заяви держсекретаря США Майка Помпео про причетність російських високопоставлених осіб до отруєння опозиціонера Олексія Навального. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

Ми звикли до голослівних звинувачень. І коли офіційний представник уряду Німеччини заявляє, що запит Генеральної прокуратури Росії переданий в органи незалежної юстиції і тому німецький уряд вже нічого зробити не може, але паралельно вимагає від нас провести розслідування, то це нагадує ті прецеденти, які були створені нашими західними колегами і після отруєння в Солсбері, (...) і повторює історію, яка склалася з трагедією малайзійського "Боїнга", - наголосив Сергій Лавров.

Окрім того, російський дипломат почав скаржитися на те, що у цих випадках Кремль не відмовлявся від співпраці в розслідуванні і надавав необхідну інформацію, але тоді РФ нібито відповідала, що під співпрацею мають на увазі визнання Росією своєї провини.

Варто також нагадати, що нещодавно люди Путіна та МЗС РФ терміново викликали посла ФРН в РФ через заяви німецької лідерки Ангели Меркель щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Одіозна представниця російського відомства Марія Захарова заявила, що посла викликають через те, що Берлін постійно озвучує припущення про причетність Кремля до отруєння Навального.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 вересня стало відомо, як себе зараз почуває російський опозиціонер Олексій Навальний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?