"Хочете знати правду?": Філарет натякнув, що за Епіфанієм хтось стоїть
Категорія
Україна
Дата публікації

"Хочете знати правду?": Філарет натякнув, що за Епіфанієм хтось стоїть

"Хочете знати правду?": Філарет натякнув, що за Епіфанієм хтось стоїть
Джерело:  online.ua

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет стверджує, що за предстоятелем ПЦУ Епіфанієм може хтось стояти. Своїм припущенням він поділився в ході прес-конференції, передає ONLINE.UA.

Патріарх прокоментував порушення домовленостей між ним і Епіфанієм - їх суть полягає в тому, що він як патріарх повинен керувати Українською церквою на території України, а Епіфаній його до цього не допускає і навіть нічого не узгоджує з ним.

"Він від цього відмовився і керує сам. Не тільки патріарха не допускає, а й не узгоджує нічого. Навіть на першому синоді поставили питання про те, щоб мене взагалі на спокій відправити", - сказав Філарет.

 На питання, чому його не допускають до керування церквою, патріарх сказав:

"Хочете знати правду? Чи просто відповідь? Правда полягає в тому, що не він керує, а ним керують. І він мені прямо сказав: "Не все від мене залежить". Якщо ти предстоятель, то чому від тебе не все залежить? Значить, є якісь сили, які вищі за тебе, і вони хочуть не те, що ти хочеш, і тому ти кажеш: "Не все від мене залежить", - сказав Філарет.

Патріарх ПЦУ додав, що поки не знає, хто саме це може бути.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія та президента Петра Порошенка у порушенні раніше взятих домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?