Хочуть зробити з Донбасу аналог Придністров’я: Порошенко виступив з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Хочуть зробити з Донбасу аналог Придністров’я: Порошенко виступив з резонансною заявою

Хочуть зробити з Донбасу аналог Придністров’я: Порошенко виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник партії "Європейська солідарність", колишній президент Петро Порошенко наголосив, що, згідно із Мінськими угодами, спочатку Україна має повернути контроль над окупованим Донбасом, включно із кордоном, а потім там можуть відбутися вибори, передає ONLINE.UA.

На думку Порошенка, Росія хоче зробити з окупованого Донбасу аналог Придністров’я, щоб він був якорем для блокування євроінтеграційних і євроантлантичних прагнень України. Політик згадав, що ці спроби були відкинуті ще у 2016 році, коли створили дорожню карту імплементації Мінських угод, де чітко визначена послідовність дій по імплементації Мінська.

"Спочатку – виведення російських окупаційних військ і роззброєння незаконних збройних формувань, перекриття неконтрольованої ділянки україно-російського кордону, виведення важкої техніки і артилерії, відновлення роботи українських ЗМІ, українських політичних партій для повноцінної участі кандидатів у виборчому процесі і лише після цього – перехід до політичного процесу", - написав Порошенко.

 Він також зазначив, що абсолютно принциповою є участь миротворців з мандатом Ради безпеки ООН як гаранта виконання тих домовленостей, які будуть досягнуті у Нормандському форматі.

"Звертаю вашу увагу: владі нічого не запропонували, окрім факту зустрічі. І за цю зустріч Україна має ризик заплатити капітуляцією. Друга тривожна тенденція - руйнація світової коаліції на підтримку України. 5 років весь світ підтримував українську позицію. Після недавніх подій ми бачимо, що коаліція набагато чіткіше чує голос Росії. І нам це треба виправляти", - додав Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, російське видання "Коммерсант" опублікувало підписи всіх сторін під погодженням так званої "формули Штайнмаєра" щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?