Ходжес описав сценарій звільнення українськими військовими окупованого Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Ходжес описав сценарій звільнення українськими військовими окупованого Криму

Ходжес описав сценарій звільнення українськими військовими окупованого Криму
Джерело:  online.ua

За словами колишнього командувача армією США у Європі, генерал-лейтенанта у відставці Бена Ходжеса, головною метою України залишається повернення окупованого Росією Криму. 

Джерело: Newsweek

Чому Україні вкрай необхідно повернути окупований Крим 

Наземна частина цього контрнаступу, очевидно, спрямована на те, щоб шляхом деокупації або вогнем перерізати так званий "сухопутний коридор, - підкреслив Ходжес.

Колишній американський військовопосадовець зазначив, що як тільки українські військові знищать Кримський міст, це одразу кардинально змінить правила гри у битві за контроль на окупованим півостровом.

Іноді я чую з Пентагону, що ми хочемо допомогти відкинути росіян. Ні, мова йде не про те, щоб відкинути їх назад. Йдеться про ключову територію. Йдеться про ізоляцію Криму, а потім про можливість доставити необхідну кількість зброї дальньої дії, щоб півострів став непридатний для дій російського військово-морського флоту і російських ВПС, - підкреслює Ходжес.

Генерал армії США у відставці підкреслив, що 155-мм боєприпаси подвійного призначення, які зараз використовуються українськими артилеристами, вже ускладнюють ситуацію для російських підрозділів.

За допомогою чого ЗСУ звільнятимуть Крим 

Розширена західна підтримка, що включає ракети з касетними боєприпасами більшої дальності, що запускаються з систем залпового вогню M270 виробництва НАТО, і американської високомобільної артилерійської ракетної системи M142, "дійсно буде мати велике значення".

Це дуже швидко знищить російську артилерію. І це також дуже ускладнить рух конвоїв, що доставляють війська, боєприпаси або інше по так званому сухопутному мосту. Українці знають, що Крим є ключовою територією, що вони ніколи не будуть у безпеці, поки Росія окупує Крим, і вони можуть завдавати ударів своїм військово-морським флотом і Військово-повітряними силами з Криму і запускати ракети по всіх морських портах України, - пояснює американський військовий.

Він нагадав, що Україна не зможе відновити свою економіку, поки Москва утримує під вогнем ключові порти Чорного моря.

Я здивований тим, як багато людей бойко кажуть: "Нехай вони отримають Крим заради миру". По-перше, наскільки неосвічено те, що ви думаєте, що це насправді їх задовольнить, або що Росія буде дотримуватися будь-якої угоди, або що Росія не буде порушувати судноплавство або робити інші речі, щоб завдати шкоди економіці України. Чому Росія повинна бути винагороджена за все, що вона зробила? Китайці напевно будуть за цим стежити. Вони бачать, що ми готові віддати територію іншої країни. Чи можете ви собі уявити, що ви говорите німцям відмовитися від колишніх східнонімецьких держав заради миру? Або скажіть США повернути Аляску Росії заради миру? Це смішно, але з якоїсь причини люди готові сказати Україні, що вони повинні відмовитися від Криму, - підкреслює Ходжес.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?