Хорватія планує передати Україні 14 гелікоптерів
Категорія
Світ
Дата публікації

Хорватія планує передати Україні 14 гелікоптерів

Хорватія планує передати Україні 14 гелікоптерів
Джерело:  online.ua

Хорватія планує у березні передати Україні 14 транспортних гелікоптерів.

Джерело:   Jutarnji list

Що відомо про передачу Україні гелікоптерів від Хорватії 

Зазначається, що зі складу збройних сил Хорватії було виведено дванадцять гелікоптерів Ми-8МТВ-1 і два Ми-8Т.

За наявною інформацією, кілька гелікоптерів наразі перебувають на території авіаційно-технічного центру у Великій Гориці, де його співробітники займаються всією необхідною технічною підготовкою, - йдеться у матеріалі видання.

Крім іншого, з гелікоптерів знімається все існуюче маркування, при необхідності замінюється використаний матеріал, додається олія.

Передбачається, що гелікоптери будуть готові до транспортування приблизно за десять днів. За нашою інформацією, сім вертольотів буде частково розібрано і перевезено наземним шляхом, а решта сім полетить до Польщі, - зазначають автори матеріалу.

 Шона Пенн закликав терміново надати Україні виинищувачі 

Відомий актор Шон Пенн назвав нещодавній візит президента США Джо Байдена до Києва дуже обнадійливим.

Зокрема, актор закликав озброїти Україну сучасними винищувачами.

За інформацією видання Politico із посиланням на заяву актора, російські злочинні війська постійно використовують авіацію для запуска ракет по території України, отже українським військовим теж потрібні сучасні винищувачі.

Видання зазначило, що актор є одним з тих, хто закликає західні країни направити Києву винищувачі перед ймовірним весняним наступом РФ.

Немає сценарію, при якому Україна програє цю битву, - сказав Пенн. - Є сценарій, в якому захоплюється територія... Але українці будуть битися до останньої краплі крові. І ця крапля крові буде на наших руках, якщо ми не обладнаємо їх добросовісно, - зазначив актор.

За його словами, українські літаки дуже застаріли, і щоб захистити свої міста ЗСУ потрібні сучасні винищувачі.

При цьому Пенн сказав, що українські військові висловили готовність освоїти американські винищувачі F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?