Хотіли його позбутися: США зважилися на гучне зізнання щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Хотіли його позбутися: США зважилися на гучне зізнання щодо України

Хотіли його позбутися: США зважилися на гучне зізнання щодо України
Джерело:  online.ua

Колишній держсекретар США Джон Керрі зважився не резонансне зізнання. За його словами, в Адміністрації експрезидента США Барака Обами хотіли відставки генерального прокурора Віктора Шокіна. Влада США тоді була переконана, що це мало позитивно вплинути на українську політику, повідомляє ONLINE.UA. з посиланням на  "Голос Америки".

"Усі в нашій адміністрації хотіли відставки того прокурора. Від Обами до держсекретаря і віцепрезидента, всі над цим працювали. Ми знали: для того, щоб Україна вижила і вийшла переможцем з революції, після Майдану, вони повинні були його позбутися. Вони так і зробили", - зізнався американський політик.

Варто зазначити, що нещодавно особистий адвокат американського президента Трампа – Руді Джуліані почав стверджувати, що колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна намагалися вбити. Сам Шокін запевняє, що його отруїли ртуттю, через що він ледь не помер. Він вважає, що до цього може бути причетним ексвіцепрезидент США Джо Байден.

Як відомо, 16 лютого 2016 року колишній український лідер Петро Порошенко попросив Шокіна піти з посади, бо його відомство "не змогло заручитися довірою суспільства". У 2018 році Джо Байден розповів, що погрожував українським лідерам не дати кредит, якщо вони не звільнять Шокіна. Згодом Шокін почав стверджувати, що був змушений припинити розслідування стосовно компанії Burisma під тиском з боку США.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, соратник адвоката Дональда Трампа Лев Парнас стверджує, що у травні минулого року  передав новому українському лідеру Володимиру Зеленському ультиматум  щодо того, що жоден високопоставлений американський чиновник не прибуде на його інавгурацію і всю американську допомогу буде припинено, якщо не буде оголошено про розслідування справи Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?