Трамп висунув ультиматум Зеленському: в США зважились на резонансне зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп висунув ультиматум Зеленському: в США зважились на резонансне зізнання

Трамп висунув ультиматум Зеленському: в США зважились на резонансне зізнання
Джерело:  online.ua

Соратник адвоката Дональда Трампа Лев Парнас стверджує, що у травні минулого року передав новому українському лідеру Володимиру Зеленському ультиматум щодо того, що жоден високопоставлений американський чиновник не прибуде на його інавгурацію і всю американську допомогу буде припинено, якщо не буде оголошено про розслідування справи Джо Байдена.

Про це він розповів у телевізійному інтерв'ю MSNBC, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Варто зазначити, що наступного дня після того, як Парнас заявив, що він передав послання, Держдепартамент США оголосив, що віцепрезидент Майк Пенс більше не буде присутній на інавгурації Зеленського.

За словами Парнаса, Трамп наказав Пенсу триматися подалі на прохання Джуліані, щоб дати зрозуміти новій українській владі , що вони повинні серйозно поставитися до вимоги розслідування щодо Байдена. Окрім того, зазначається, всі його контакти з командою Зеленського велися за вказівкою Джуліані, який розповідав Трампу детально про ці розмови.

"Президент Трамп точно знав, що відбувається. Він знав про всі мої пересування. Я б нічого не зробив без згоди Руді Джуліані або президента", – зазначив він.

Варто звернути увагу на те, якщо ці твердження будуть доведені, то вони знищать головний аргумент захисту Трампа, що замороження життєво важливої військової допомоги Україні минулого літа не було quid pro quo (послуга за послугу – ред.) для розслідувань щодо Байдена, тому що Зеленський не знав, що гроші були затримані.

Що цікаво, Джуліані назвав заяви Парнаса "сумними".

"Мені шкода його. Я думав, він благородна людина. Але я помилився", – заявивтой.

Як повідомляв ONLINE.UA, виборчий штаб американського президента Дональда Трампа стверджує, що  отримав рекордні пожертви з початку справи імпічменту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?