Хотів убити 15 осіб — в МВС розкрили подробиці жахливої трагедії в Кривому Розі
Категорія
Події
Дата публікації

Хотів убити 15 осіб — в МВС розкрили подробиці жахливої трагедії в Кривому Розі

Хотів убити 15 осіб — в МВС розкрили подробиці жахливої трагедії в Кривому Розі
Джерело:  online.ua

Напередодні в Кривому Розі сталася страшна трагедія - 29-річний місцевий житель напав з ножем на перехожих і вбив двох людей. Ще вісім людей, серед яких 8-річна дитина, потрапили в лікарню з ножовими пораненнями. Правоохоронці на місці злочину затримали злочинця, коли той намагався напасти на жінку з малолітньою дитиною. Він заявив правоохоронцям, що хотів вбити 15 осіб, як йому "велів голос". Фото і відео затримання вбивці, а також жахливі подробиці трагедії, оприлюднив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Заступник глави МВС повідомив, що злочинцем виявився 29-річний житель Кривого Рогу - Тарас Усенко. Факт вбивства він не заперечував і прямо заявив, то що "прийшов з пекла". В будинку вбивці првоохоронці на стінах побачили "дивні містичні символи і концентричні малюнки" - трактувати їх будуть експерти-психіатри.

Геращенко уточнив, що вбивця раніше їздив на заробітки в Чехію, а повернувся звідти, за словами рідних, іншою людиною. Тоді і почав говорити про голоси і демони, але при цьому не поводився агресивно.

У поліції розповіли, що зловмисник атакував людей на вулицях Героїв АТО, Сепа Тильго, Вадима Гурова, Ліни Костенко, Ветеранів Праці і проспекті Гагаріна. Жертв не вибирав - бив усіх, хто траплявся на шляху. Жертвами Усенко стали 60-річний батько і 30-річний син сім'ї Косицьких. У лікарні з ножовими пораненнями знаходяться ще вісім осіб.

Президент України Володимир Зеленський назвав моторошну трагедію в Кривому Розі проявом абсолютного тероризму. Він закликав силовиків провести оперативне розслідування і винести справедливий вирок убивці.

"Безумовно, треба на таке реагувати жорстко і відразу, як з'являється хоча б найменша підозра, що можливий напад. Безумовно, сподіваюся на швидке розслідування і справедливий вирок цьому покидьку. Вірю, що саме так і буде. І щиро вдячний патрульним, які швидко, професійно, оперативно його затримали. Мої щирі співчуття сім'ям загиблих земляків, і обов'язково бажаю якнайшвидшого одужання всім постраждалим! ", - підкреслив Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Харкові стався небезпечний інцидент - невідомі обстріляли почесне консульство Азербайджана. Камери відеоспостереження зафіксували двох молодих людей зі зброєю, яке нагадувало пістолет з глушником. Вони справили шість вистав релов в вікно і вхідні двері. Завдяки тому, що обстріл консульства відбувався вночі, ніхто не постраждав, оскільки в приміщенні не було людей і співробітників відомства. За даним фактом відкрили кримінальне провадження. У МЗС Азербайджану миттєво відреагували на подію. В офіційному Баку переконані, що за провокацією стоїть Вірменія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?