В Україні влаштували небезпечну провокацію проти Азербайджану
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні влаштували небезпечну провокацію проти Азербайджану

В Україні влаштували небезпечну провокацію проти Азербайджану
Джерело:  online.ua

В ніч з 6 на 7 листопада в Харкові стався небезпечний інцидент - невідомі обстріляли почесне консульство Азербаджана. Камери відеоспостереження зафіксували двох молодих людей зі зброєю, яка нагадувала пістолет з глушником. Вони справили шість вистрилів в вікно і вхідні двері. Завдяки тому, що обстріл консульства відбувався вночі, ніхто не постраждав, оскільки в приміщенні не було людей і співробітників відомства. За даним фактом відкрили кримінальне провадження. У МЗС Азербайджану миттєво відреагували на подію. В офіційному Баку переконані, що за провокацією стоїть Вірменія. Українські правоохоронці тим часом взяли під цілодобову охорону будівлі консульств Вірменії та Азербайджану. Подробиці обстрілу азербайджанського консульства в Харкові повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Нацполіціі.

"Невідомі скоїли постріли у вікно і вхідні двері будівлі почесного консульства Азербайджанської Республіки. 7 листопада близько 2:30 від оператора служби "102" надійшло повідомлення про спрацювання сигналізації в установі по вулиці Ярослава Мудрого. На місце виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група районної поліції . В ході огляду поліцейські виявили і вилучили 2 гільзи і 3 залишки металу ", - повідомили правоохарнітелі.

На даний момент поліцейські встановлюють осіб, причетних до скоєння злочину. Їм загрожує тюремний термін на 3-7 років.

У МЗС Азербайджану вважають, що за обстрілом консульства в Ураїні стоїть Єреван.

"З огляду на недавні загрози, які виходять від радикальних вірменських сил на адресу дипломатичних представництв Азербайджану за кордоном, це напад слід розглядати в контексті цих загроз. Ми рішуче засуджуємо загрозливі і небезпечні для життя нападу радикальних вірменських сил на азербайджанських дипломатів за кордоном, а також на членів місцевої азербайджанської громади. Відповідні органи нашої країни будуть взаємодіяти і співпрацювати з місцевими правоохоронними органами в зарубіжних країнах, щоб притягнути до відповідальності винних у таких злочинних діях проти громадян Азербайджану і членів місцевої азербайджанської громади за кордоном ", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває кілька десятиліть. Причиною став Нагорний Карабах, який де-юре знаходиться на азербайджанській території, а ось фактично - під контролем вірменського командування. Війна між Вірменією і Азербайджаном тривала до травня 1994 року, але з тих пір конфлікт вважався замороженим. Азербайджанська влада вважають Карабах окупованою територією, а Вірменію - агресором.

27 вересня в Нагірному Карабасі, населення якого становить близько 140 тисяч осіб, поновилися запеклі бої між Вірменією і Азербайджаном. Сторони конфлікту ввели військовий стан, оголосили про мобілізацію і повідомляють про поранених і жертв серед мирного населення, а також про сотні загиблих військовослужбовців. Військові експерти оцінюють ситуацію в Нагірному Карабаху як вкрай небезпечну. Вони побоюються початку нової повномасштабної війни, до якої можуть приєднатися Туреччина, яка стоїть на стороні Азербайджану, і Росія, де підтримують Вірменію.

За останній місяць Вірменія і Азербайджан тричі домовлялися про перемир'я, але режим припинення вогню все одно порушується. Важливо відзначити, що Пашинян виступає за введення російських миротворців у Нагірний Карабах. У Путіна згодні з його пропозицією, але тільки за умови, що на це погодяться всі сторони конфлікту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Азербайджан звернувся до міжнародних союзників, в тому числі України, з проханням, щоб вони заборонили виїзд етнічних вірмен зі своїх територій, так як вони можуть стати потенційними добровольцями у війні за Нагірний Карабах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?