Хресна хода ПЦУ: без Філарета, але з Порошенком та Єпіфанієм (відео)
Категорія
Україна
Дата публікації

Хресна хода ПЦУ: без Філарета, але з Порошенком та Єпіфанієм (відео)

Хресна хода ПЦУ: без Філарета, але з Порошенком та Єпіфанієм (відео)
Джерело:  online.ua

У Києві з нагоди 1031-ої річниці Хрещення Русі пройшла урочиста хода вірян Православної церкви України. На відміну від минулорічної ходи, в ній не бере участь патріарх Філарет. Також було скорочено маршрут – якщо у попередні роки Хресна хода УПЦ КП завжди починалась від Володимирського собору, то тепер – від Софійського собору.

Як повідомляє ONLINE.UA, урочистості, присвячені річниці Хрещення Русі, вперше очолює глава новоствореної Православної церкви України митрополит Єпіфаній. Перед початком ходи у Софіївському соборі пройшла святкова літургія.

На урочистостях, крім ієрархів ПЦУ, присутній також голова делегації Константинопольського патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл. На початку колони, поруч з митрополитом Єпіфанієм, був помічений колишній президент Петро Порошенко.

Під час звернення до мирян глава ПЦУ привітав усіх українців із Днем пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та 1031-ю річницею хрещення Київської Руси-України.

Нагадаємо, що почесний патріарх ПЦУ Філарет нещодавно поскаржився російським пропагандистам на те, що митрополит Єпіфанія та екс-президент Петро Порошенко його обманули, не надавши права фактичного керівництва новою церквою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?