Хто на Заході володіє достовірною інформацією про контрнаступ ЗСУ — відповідь Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто на Заході володіє достовірною інформацією про контрнаступ ЗСУ — відповідь Міноборони

Хто на Заході володіє достовірною інформацією про контрнаступ ЗСУ — відповідь Міноборони
Джерело:  online.ua

За словами радника глави Міноборони України Олексія Копитька, представники генштабу армії США та НАТО мають достовірну інформацію про хід контрнаступу ЗСУ. Всі інші західні аналітики не мають повної картини ведення бойових дій.

Джерело: Facebook Олексія Копитька

Кого варто слухати щодо контрнаступу ЗСУ  

Копитько зазначив, що українці можуть сприймати інформацію від керівника Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерала Марка Міллі, командувача Збройних Сил Великобританії адмірала Тоні Радакіна, а також главу Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера.

Представник Міноборони зазначив, що ці західні топ-посадовці одностайно дотримуються думки, що українські військові проводять успішний контрнаступ.

Три головних західних військових, які володіють необхідною повнотою інформації, високо оцінили результати українських військ. Вони розуміють, в яких умовах доводиться діяти. Решта - білий шум. Решта - "аноніми", які оцінюють дії ЗСУ тезами "очікували більшого" і дискутують на тему "швидкого/повільного" просування військ України - націлені на створення певних суспільних настроїв: "Не треба піддаватися цьому, - підкреслює Копитько.

Україна надасть США звіт щодо використання касетних боєприпасів 

Глава Міноборони Олексій Резніков зазначив, що Україна готує звіт для США щодо використання отриманих касетних боєприпасів.

У розмові з журналістами Резніков сказав, що очікує звіт, який потім передасть Пентагону "ймовірно в понеділок або вівторок", тобто 24 або 25 липня.

Ми повідомимо про наслідки цього застосування (касетних боєприпасів), тому я думаю, що наступного тижня у мене буде перший звіт, і я поділюся цим звітом зі своїми партнерами в Пентагоні. Я сподіваюся, що вони будуть ефективніші, ніж звичайні боєприпаси, - підкреслив глава Міноборони.

  Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?