Хто насправді атакував завод Міноборони Ірану з дронами — дані ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Хто насправді атакував завод Міноборони Ірану з дронами — дані ЗМІ

Хто насправді атакував завод Міноборони Ірану з дронами — дані ЗМІ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, удар дронами по заводу Міноборони Ірану в ніч на неділю, 29 січня, завдав Ізраїль.

Джерело:  The Wall Street JournalReuters

ЗМІ заявляють, що удару по заводу в Ірані завдав Ізраїль

Редакція WSJ стверджує, що атаку на іранський завод з боєприпасами та дронами організував саме Ізраїль. Журналісти кажуть, що дізналися про це від своїх інсайдерів.

Ще 29 січня влада Ірану запевняла, що її ППО вдалося успішно відбити спробу нападу трьох невеликих дронів на завод з виробництва боєприпасів у місті Ісфахан.

Офіційний Тегеран повідомив, що іранським військовим вдалося збити один з безпілотників, а два інших вибухнули над складом, завдавши незначних пошкоджень даху.

Ізраїльські військові не захотіли коментувати цей інцидент.

За словами американського чиновника, який говорив на умовах анонімності з агенцією Reuters, схоже, Ізраїль дійсно причетний до атаки на завод Міноборони Ірану.

Кілька інших американських чиновників відмовилися від коментарів, окрім того, що сказали, що Вашингтон не відігравав жодної ролі. Речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер заявив, що американські збройні сили не беруть участі в ударах по Ірану, але відмовився від подальших коментарів, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про атаку безпілотників на завод Міноборони Ірану

29 січня в іранському місті Ісфахан безпілотники атакували завод Міністерства оборони, який спеціалізується на виробництві боєприпасів.

Офіційний Тегеран стверджував, що нібито пошкодження отримав "дах цеху", а напад "не став причиною людських жертв і збою в роботі обладнання".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?