Хто насправді підірвав російський літак А-50 в Білорусі — дані The Economist
Категорія
Світ
Дата публікації

Хто насправді підірвав російський літак А-50 в Білорусі — дані The Economist

Хто насправді підірвав російський літак А-50 в Білорусі — дані The Economist
Джерело:  online.ua

Як повідомляють журналісти, підрив російського літака дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50У на білоруському аеродромі "Мачулищі" організували не білоруські партизани, а агенти Служби безпеки України. Про це редакція The Economist дізналася з витоку секретних документів США.

Джерело:  The Economist

Російський літак А-50 у Білорусі могли підірвати агенти СБУ

26 лютого співробітники СБУ дійшли до вражаючого висновку. Їхні власні агенти в Білорусі проігнорували наказ і атакували російський літак-розвідник (А-50У – ред.) раніше того ж дня, - йдеться в матеріалі видання.

Окрім того, зазначається, що про дії агентів СБУ Міноборони США дізналось з прослуховувань.

Журналісти звертають увагу на те, що уривки розвідданих містилися на суворо засекреченому слайді про війну в Україні, поширеному об'єднаним штабом США 1 березня.

Варто також нагадати про те, що українська влада називає злиті в мережу так звані "засекречені військові документи" про плани Збройних сил України – підробкою та спецоперацією спецслужб Російської Федерації.

Білоруська опозиція стверджує, що це вона підірвала літак РФ у Білорусі

За словами білоруських опозиціонерів в еміграції, саме їм вдалося пошкодити російський літак А-50 у Мачулищах.

Як стверджує очільник опозиційного об’єднання колишніх білоруських силовиків BYPOL Олександр Азаров, удар по літаку далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 вдалося здійснити за допомогою дронів.

Це були безпілотники. Учасники операції — білоруси, — стверджує Азаров.

Згідно з останніми даними, в результаті ударів отримали пошкодження передня й центральна частини літака, а також його радар і антена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?