Хто організував атаку дронів на Кремль. У ГУР назвали основні версії
Категорія
Світ
Дата публікації

Хто організував атаку дронів на Кремль. У ГУР назвали основні версії

Хто організував атаку дронів на Кремль. У ГУР назвали основні версії
Джерело:  online.ua

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов вважає, що відповідальними за атаку Кремля безпілотниками можуть бути місцеві російські сили спротиву або ж розборки між вежами Кремля.

Джерело: РБК-Україна

Україна не причетна до атаки Кремля безпілотниками

Юсов зазначив, що атака БПЛА по Кремлю свідчить про внутрішньоросійське протистояння, а Україна до цього не причетна.

Є офіційна позиція України, офіційних посадових осіб: ні, не причетні і в цьому немає потреби. Тому що заходи українських Сил безпеки та оборони спрямовані на деокупацію, визволення українських територій і на знешкодження військових об'єктів супротивника, - сказав він.

Юсов зазначив, що така операція потребувала б серйозного планування і використання серйозних ресурсів. Для України було б дивним витрачати сили, "щоби провести якусь серйозну інформаційно-пропагандистську акцію, бо нічим більшим воно не є".

Точно цю подію не можна трактувати як замах на Путіна, як це подала російська пропаганда дуже швидко і дуже оперативно, - пояснив він.

Хто стоїть за атакою дронами Кремля

Також він зазначив, що за атакою могли стояти різні сили - від активності місцевих сил спротиву до розборок між вежами Кремля.

Тому що в будь-якому випадку, якщо це трактувати як внутрішньоросійське протистояння (а таким воно і є), то це така подія, яка працює на делегітимізацію режиму Путіна і показує, що він не контролює ситуацію, - сказав Юсов.

Також представник ГУР не відкинув версію Інституту вивчення війни, який допускав, що атака могла бути провокацією перед новою хвилею мобілізації.

Це ймовірно. Але коли ми говоримо про Кремль, потрібно пам'ятати, що в нього є різні "вежі" і в них живуть різні люди, часто з різними, а іноді навіть з протилежними інтересами. Тому мешканці певних "веж" цілком могли бути до цього причетними.

У ніч проти 4 травня два БПЛА атакували Кремль. Речник російського диктатора Дмитро Пєсков звинуватив в атаці Україну і назва це замахом на Путіна.

Українські посадовці разом з президентом Володимиром Зеленським заявили, що Україна воює лише на свої території для звільнення всіх своїх територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?