Хто підриває стабільність світової економіки - експертка назвала конкретне прізвище
Категорія
Економіка
Дата публікації

Хто підриває стабільність світової економіки - експертка назвала конкретне прізвище

Хто підриває стабільність світової економіки - експертка назвала конкретне прізвище
Джерело:  online.ua

Колишня директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крстін Лагард назвала американського лідера Дональда Трампа відповідальним за велику кількість ризиків для світової економіки. З такою заявою вона виступила в ефірі програми 60 Minutes на телеканалі CBS, передає ONLINE.UA.

На питання про виклики для світової економіки та Трампа Лагард відповіла, що у президента США "є багато ключів, які б розблокували невизначеність та ризики".

"Стабільність ринку не має залежати від того чи іншого повідомлення в Twitter. Вона вимагає міркувати, думати і приймати спокійні, зважені й раціональні рішення", - підкреслила вона.

Лагард також наголосила, що торговий конфлікт США і Китаю матиме великі наслідки для світової економіки.

"Якщо ви скоротите зростання економіки майже на один процентний пункт, це призведе до зменшення інвестицій і кількості робочих місць, зростання безробіття і ослаблення зростання. Безумовно, це має наслідки", - зазначила експертка.

63-річна Лагард раніше займала посади міністра торгівлі і потім міністра фінансів Франції. На чолі МВФ вона опинилась у 2011 році, замінивши попередника – теж француза Домініка Стросс-Кана. Він був звільнений з посади глави МВФ зі скандалом через звинувачення у сексуальних домаганнях.

Якщо Крістін Лагард буде призначена главою ЄЦБ, вона стане першою жінкою на цій посаді в історії Європейського центрального банку.

Нагадаємо, що МВФ має  «лише одне принципове питання»  перед тим, як надати гроші Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?