Хто прислав бойовиків в Білорусь - у Путіна шокували новою абсурдною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Хто прислав бойовиків в Білорусь - у Путіна шокували новою абсурдною заявою

Хто прислав бойовиків в Білорусь - у Путіна шокували новою абсурдною заявою
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує виправдовуватися за появу російських бойовиків під Мінськом, які вже зізналися Слідчому комітету РБ, що їх направили саме в Білорусь для проведення масових безладів в країні в період президентських виборів. На цей раз в Кремлі затриманих "вагнеровців" назвали жертвами афери, за якою стоїть третя сторона. З такою абсурдним заявою, яка знову шокувала весь світ, виступив посол Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев. Він запевнив, що розслідуванням ситуації займеться Слідчий комітет РФ, який точно доведе "замовний характер масштабної афери, в яку були втягнуті" росіяни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

Мезенцев розповів, що російські дипломати напередодні зустрілися з затриманими росіянами. За його словами, вони до сих пір не розуміють, чому їх затримали і в чому звинувачують.

"Сьогодні представлені переконливі факти, які підтверджують, що з третьої країни готувалася провокація, націлена на ускладнення відносин Росії і Білорусі. За задумом організаторів - «з-за кордону» - акція була покликана на те, щоб завдати шкоди багатогранній співпраці, особливим відносинам наших країн", - заявив Мезенцев.

Дипломат, як і інші представники російської влади, знову запевнив, що Росія "не дозволить собі кроків, які можуть сприяти порушенню громадського порядку і законності, зростання напруженості в братській Білорусі, особливо в передвиборний період".

Нагадаємо, 29 липня в Білорусі затримали 33 росіян, які виявилися бойовиками Вагнера. У Білорусі офіційно заявили, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації" перед виборами президента Білорусі і підготовка теракту. Згодом Мінськ повідомив, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. Україна наполягає на їх естрадіціі, щоб засудити бойовиків за участь у війні проти України. У Путіна домагаються звільнення бойовиків ПВК "Вагнера" - в Кремлі запевняють, що затримані в Білорусі бойовики з приватної російської військової компанії прямували до Венесуели.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко здивував резонансним рішенням щодо України. Він доручив силовикам запросити до Мінська генпрокурорів України і Росії для розгляду справи щодо затриманих бойовиків. За словами політика, якщо Венедіктова і Краснов не захочуть приїжджати, то Білорусь самостійно вирішить подальшу долю "вагнеровців".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?