Хто стане новим президентом США - експерти приголомшили відповіддю
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто стане новим президентом США - експерти приголомшили відповіддю

Хто стане новим президентом США - експерти приголомшили відповіддю
Джерело:  online.ua

Протягом останніх місяців більшість американців та представників міжнародної спільноти почали все частіше замислюватися про те, хто стане новим президентом США. Варто звернути увагу на те, що на виборах президента Штатів, які відбудуться уже 3 листопада 2020року, перемога визначається не більшістю голосів виборців, а розподілом голосів у колегії виборників, число яких за того чи іншого кандидата залежить від результатів голосування в конкретних штатах. Як відомо, на попередніх виборах Гілларі Клінтон випередила Трампа в національному голосуванні, але поступилася за результатами голосування колегії виборників. Цього разу авторитетне американське видання The Economist спробувало змоделювати можливий результат виборів президента. Згідно з останнім прогнозом ЗМІ, з великою ймовірністю Джо Байден переможе чинного очільника Білого дому Дональда Трампа та стане новим президентом США. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт The Economist.

"Ймовірність перемоги Байдена в колегії виборників оцінюється як 91%, або 9 шансів з 10, залишаючи Трампу 9% і 1 шанс з 10. Діапазон можливої кількості виборців, які проголосують за Байдена, прогнозується на рівні 248-413, за Трампа - 125-290. Що стосується більшості голосів, то, за прогнозом, тут ймовірність перемоги ще вища - 99%, або 19 шансів з 20. Модель пророкує перемогу Байдена у 25 штатах, Трампа - у 20. У п'яти штатах результат голосування залишається непередбачуваним (Північна Кароліна, Аризона, Огайо, Джорджія, Айова)", - йдеться в повідомленні видання.

Варто звернути увагу на те, що модель The Economist оновлюється щодня - експерти формують свій прогноз на основі даних національних опитувань і економічних індикаторів. За словами представників видання, модель працює шляхом імітації 20 000 варіантів виборів, щоразу змінюючи частки голосів кандидатів, щоб врахувати помилки при опитуваннях, зміни в явці виборців або політичну обстановку і результати агітації. Що цікаво, у першій половині березня шанси на перемогу у Трампа і Байдена були практично рівні, однак пізніше ситуація змінилася.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, коронавірус занадто близько наблизився до Дональда Трампа - захворів один із його радників в Білому домі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?