Хто така Сезарія Евора і чому Google присвятив їй святковий дудл
Категорія
Культура
Дата публікації

Хто така Сезарія Евора і чому Google присвятив їй святковий дудл

Хто така Сезарія Евора і чому Google присвятив їй святковий дудл
Джерело:  online.ua

Сьогоднішній дудл на головній сторінці пошукової системи Google присвячено Сезарії Еворі – знаменитій кабовердійській співачці. Евора, відома також як «Босонога діва», набула великої популярності у Західній Європі та США. У 2004 році, як повідомляє ONLINE.UA, вона була нагороджена престижною американською премією Grammy.

Свою музичну кар’єру Сезарія Евора розпочала у 50-х роках, коли їй було лише 16 років. Через деякий час її пісні, під переважно гітарний акомпанемент, стали відомі на островах Кабо-Верде, або, як тоді їх називали, островах Зеленого мису. Однак незважаючи на те, що співачка регулярно надсилала свої записи до студій грамзапису в Португалії, за межами рідних островів її музика тоді не мала успіху.

Характерною елементом іміджу Евори був її виступ босоніж. Як розповідала співачка, це символічна данина тій бідності, в якій жили її земляки на Кабо-Верде

У 1975 році через економічну кризу Сезарія була змушена тимчасово припинити музичну кар’єру. Перерва тривала близько 10 років, під час яких Евора мала серйозні проблеми з алкоголем. В 1985 році співачка відновила свою діяльність і неочікувано завоювала успіх, як в Португалії, так і в інших країнах, у тому числі США. У 1988 році у Парижі був записаний перший студійний альмом Евори.

В Україні Сезарія виступала тричі. І хоча на її концертах був аншлаг, загалом у нас в країні вона не мала великої популярності. Померла співачка у 2011 році у віці 70 років.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому український серіал побив рекорд популярності на польському телебаченні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?