Український серіал побив рекорд популярності на польському телебаченні
Категорія
Культура
Дата публікації

Український серіал побив рекорд популярності на польському телебаченні

Український серіал побив рекорд популярності на польському телебаченні
Джерело:  BBC

Український телесеріал «Кріпосна» встановив рекорд у рейтингу популярності на польському телебаченні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську службу BBC.

Як повідомив у своєму Twitter директор телеканалу TVP, останній, 27-й епізод «Кріпосної» дивилося 3 мільйони польських глядачів. Ці дані підтверджено спеціалізованим сайтом Wirtualnemedia.pl. Рейтинги свідчать, що популярність українського телесеріалу збільшується з кожним тижнем. Через це канал вирішив поставити його у найкращий час – у вихідні.

За своїм сюжетом «Кріпосна» нагадує славнозвісний бразильський серіал 80-х років «Рабиня Ізаура». Костюмована мелодрама, знята у співпраці між українськими компаніями StarLight Films та Film.UA, розповідає про події у поміщицькому містечку на Чернігівщині у XIX столітті, де живе заможний дворянин Червінський, у власності якого – молода, витончена і прекрасна кріпачка Катерина Вербицька.

Незважаючи на свій соціальний статус, Катерина має бездоганні манери, володіє кількома іноземними мовами, грає на фортепіано і навіть гарно малює. Обертаючись у колах місцевих багатіїв, Катерина закохується у привабливого дворянина Олексія Косача. Але на шляху до щастя стає Червінський. Аби здобути свободу і опинитись поруч з коханим, Катерині долає чимало перешкод: смерть близьких, полум’я народного повстання і на навіть продаж у київський бордель.

Заради кращої атмосфери творці серіалу вирішили відмовилися від зйомки більшості епізодів у павільйонних декораціях. У переліку локацій «Кріпосної» є Києво-Печерська Лавра, «Шоколадний будинок», музей народної архітектури та побуту Пирогово, історико-культурний заповідник «Качанівка», а також «тернопільський Версаль» – палац Вишневецьких.

Прем’єра «Кріпосної» на українському телебаченні відбулась у лютому 2019 року на телеканалі СТБ. Протягом першого тижня показу серіал очолив рейтинги трансляцій у України в будні дні.

У травні на Каннському кіноринку права на показ української мелодрами придбали Литва, Чорногорія, Сербія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Словенія та Хорватія.

Нагадаємо, що протягом цього серпня на екрани вийде щонайменше 7 нових американських телесеріалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?