Хто винен в пандемії коронавіруса - Китай загрожує жорсткими наслідками за розслідування
Категорія
Світ
Дата публікації

Хто винен в пандемії коронавіруса - Китай загрожує жорсткими наслідками за розслідування

Хто винен в пандемії коронавіруса - Китай загрожує жорсткими наслідками за розслідування
Джерело:  online.ua

У світі продовжують зростати підозри про те, що причиною пандемії коронавіруса стало штучне походження вірусу, витік якого відбувся з лабораторії в китайському місті Ухань. Лідери багатьох країн намагаються докопатися до істини і зрозуміти, хто винен в пандемії коронавіруса і як він з'явився. Зокрема, розслідування ініціювали США. До нього вирішила приєднатися і Австралія. Тим часом в Китаї обурені цими намірами - там загрожують жорсткими наслідками країнам, які висувають підозри і звинувачення Пекіну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Australian Financial Review.

Відомо, що посол Китаю в Австралії Чен Цзінь вже почав погрожувати поганими наслідками, які може спричинити розслідування щодо походження коронавіруса. Він натякнув на те, що вимоги австралійської влади щодо розслідування негативно вплинуть на відносини країн. Дипломат дав зрозуміти, що це може відлякати китайських туристів і навіть позначитися на торговельних відносинах.

"Використання підозр і звинувачень в бік Китаю в такий критичний час може лише підірвати глобальні зусилля по боротьбі з пандемією", - заявив китайський дипломат, впевнений, що розслідування походження коронавіруса в Китаї все одно не підтримають всі країни світу.

Нагадаємо, підозри в штучне походження інфекції стали активно поширюватися після того, як стало відомо, що перший пацієнт, який заразився коронавірусів нового типу, був працівником лабораторії Уханьского інституту вірусології. Офіційний представник МЗС Китаю Чжао Ліцзяні у відповідь заявив, що версія про розробку коронавіруса SARS-CoV-2 в лабораторії в Ухані не має ніяких наукових підстав.

При цьому США звинувачують Китай і в фальсифікації даних про захворюваності та смертності від коронавіруса. Через це Вашингтон навіть вирішив призупинити фінансування ВООЗ, яка нібито прикриває махінації Пекіна з коронавірусом і поширює "китайську дезінформацію".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в британській розвідці допустили, що п андемія коронавіруса могла бути викликана витоком з лабораторії Китаю. Офіційна влада Великої Британії не визнає версію розвідки, в Китаї також заперечують витік, хоча і в терміновому порядку прийняли закони, які закликають до поліпшення управління вірусами і засобів для забезпечення "біологічної безпеки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?