Хто займе місце генпрокурора України - названо прізвище
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто займе місце генпрокурора України - названо прізвище

Хто займе місце генпрокурора України - названо прізвище
Джерело:  online.ua

Журналістам вдалося дізнатися, що обов’язки генерального прокурора тимчасово виконуватиме заступник звільненого Руслана Рябошапки Віктор Чумак. За попередніми даними, він буде виконувати обов’язки до призначення нового очільника відомства. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

"Ну, треба ж комусь виплатити хоча б зарплати. Не можна ж отак все кинути і йти. Але хто ж мене тут залишить, якби я навіть хотів. Я що чийсь вірний пес?", - заявив Віктор Чумак.

Варто звернути увагу на те, що 4 січня Рябошапка звільнив Чумака з посади військового прокурора. Дане рішення було ухвалено після ліквідації військової прокуратури. Як відомо, останнє відбулося у межах реформи ГПУ, в результаті якої 2 січня почав роботу новий Офіс генерального прокурора.

Варто звернути увагу на те, що Офіс генпрокурора матиме 12 департаментів, 8 окремих управлінь, 2 спеціалізовані прокуратури і 1500 працівників, замість 2500 працівників ГПУ, передбачених законодавством.

Нагадаємо, що Віктор Чумак – український юрист, генерал-майор юстиції та народний депутат України 7 і 8 скликань. 5 років тому він вважався одним з фаворитів на посаду очільника Національного антикорупційного бюро України, втім програв Артему Ситнику.

"Більша частина політичної діяльності Віктора Чумака пов'язана з антикорупційною діяльністю. Він працював членом НАЗК, був заступником голови комітету ВРУ з питань запобігання корупції та головою комітету по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією", - сказано в повідомленні.

Як відомо, український парламент на позачерговому засіданні, 5 березня, звільнив генпрокурора Руслана Рябошапку. Дане рішення підтримали 263 депутати. Ще 3 березня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Рябошапки з посади генпрокурора.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Раді озвучили нову версію звільнення Рябошапки. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?