І хочу попередити - Лукашенко накинувся з образами на протестувальників
Категорія
Світ
Дата публікації

І хочу попередити - Лукашенко накинувся з образами на протестувальників

І хочу попередити - Лукашенко накинувся з образами на протестувальників
Джерело:  online.ua

Білоруська влада зібралася на термінову нараду з приводу протестів. що не вщухають з 9 серпня, дня президентських виборів. Чинний лідер республіки Олександр Лукашенко виступив з різкою заявою на адресу протестувальників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний президентський сайт.

За словами Лукашенка, протести влаштовують люди з кримінальним минулим чи безробітні. Головне завдання для влади, як він стверджує, не допустити повалення конституційного устрою.

"Основа всіх цих так званих протестувальників – люди з кримінальним минулим і сьогодні безробітні. Немає роботи, значить, "гуляй дядько по вулицях і проспектах", - стверджує політик.

Він додав, найважливішим питанням також для уряду є підтримання усіх економічних процесів. Також до протестувальників на нараді віднесли "ообуржуазілих" громадян Білорусі.

"І хочу попередити деяких наших, м'яко кажучи, обуржуазілих громадян: не дай боже хтось комусь буде видавати липові довідки про працевлаштування. Все повинно бути чесно і порядно", - додав Лукашенко.

Нагадаємо, учасники протестів, які спалахнули ввечері 9 серпня й тривають з того часу щодня, вимагають припинити фальсифікувати голосування чи взагалі відправити у відставку вище керівництво країни на чолі з самим Лукашенком.

Тисячі людей були затримані силовиками під час акцій. Також сотні за кілька днів та ночей отримали травми — від кийка, гумових куль, світло-шумових гранат чи навіть кулаків.

Як повідомляв ONLINE.UA, львівський політолог, керівник академічного відділу Українського католицького університету Дмитро Шеренговський звернув увагу на те, що протести білорусів проти очевидної фальсифікації результатів президентських виборів набирають сили.

Український експерт вирішив порозмірковувати, чи можна вже говорити про мінський Майдан, і якими будуть його наслідки для офіційного Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?