І тут Україна: в Росії знайшли "винуватця" страшної епідемії
Категорія
Світ
Дата публікації

І тут Україна: в Росії знайшли "винуватця" страшної епідемії

І тут Україна: в Росії знайшли "винуватця" страшної епідемії
Джерело:  ura.ru

У Росії винуватцями поширення ВІЛ-інфекції в одному з головних осередків країни по захворюваності на СНІД, Єкатеринбурзі і Свердловській області, назвали українців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ura.ru.
Як розповіла Людмила Ємець, колишній директор соціальної служби «Шанс» в місті Верхня Салда, яке в 90-і роки мало неофіційний статус вогнища поширення смертельної хвороби в Росії, ВІЛ був завезений сюди парою наркоманів з Миколаєва.
«Приїхала сімейна пара з Миколаєва, жінка лягла в лікарню на аборт, і під час аналізів з'ясувалося, що вона інфікована. Сімейна пара виявилася наркоманами. Вони привезли в Салду раніше невідомий тут спосіб приготування наркотиків шляхом очищення кров'ю», - додала вона.
За її даними, до кінця року у Верхній Салді офіційно були інфіковані вже 44 людини, проти шести на всю область роком раніше. Більше 80% хворих виявилися наркоманами у віці від 14 до 30 років.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилася інформація про оголошення епідемії СНІДу в російському Єкатеринбурзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?