Як Україна утворила 200-мильну смугу безпеки у Чорному морі — відповідь ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Україна утворила 200-мильну смугу безпеки у Чорному морі — відповідь ГУР

ГУР
дрон

Завдяки використанню морських дронів Україна змогла утворити 200-мильну смугу безпеки у Чорному морі.

Як Україна утворила 200-мильну смугу безпеки у Чорному морі

Зокрема, цьому посприяло як використання дронів так і нанесенням ракетних ударів по об’єктах російського флоту у Чорному морі та поблизу тимчасово окупованого Криму. Це змусило росіян вивсети свої судна із Севастопольської бухти та створити безпечний морський коридор для торгових суден.

Як розповів представник ГУР з позивним "13", використання морських дронів Україною має важливе значення.

Ніхто не має такого досвіду використання морських дронів, як ми. Немає ані викладачів, ані підручників. Ми зараз пишемо ці книжки, - розповів розвідник.

Український флот надводних дронів

Нагадаємо, раніше журналіст The Times побував на секретному об'єкті ГУР - йдеться про секретну базу на Дніпрі, яка приховує новий український флот морських безпілотників. У ЗМІ оприлюднили відео з репортажем.

Командир безпілотного флоту з позивним "13" заявив, що він зробив пробоїни у найсучасніших російських військових кораблях, потопивши дві свої цілі біля Чорноморського в Криму 10 листопада.

Раніше глава СБУ Василь Малюк повідомив, що в Україні виготовили унікальний морський надводний дрон "Морський малюк". Виробництво цих безпілотників є в Україні, але заводи розташовані під землею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?