Ібупрофен та кортизон не можна приймати при коронавірусі - важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

Ібупрофен та кортизон не можна приймати при коронавірусі - важливі дані

Ібупрофен та кортизон не можна приймати при коронавірусі - важливі дані
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран виступив з важливою заявою та наголосив, що прийом ібупрофену, кортизону та інших нестероїдних протизапальних засобів може посилити захворювання коронавірусом. Важливими даними він поділився в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"COVID-19: прийом протизапальних (ібупрофен, кортизон) може стати фактором, що загострює інфекцію. Якщо у вас жар, прийміть парацетамол. Якщо ви вже приймаєте протизапальні препарати, або у вас є сумніви, проконсультуйтеся з лікарем", - написав Веран у себе в Twitter .

Авторитетна французька газета Le Monde також вирішила нагадати своїм читачам, що прийом нестероїдних протизапальних засобів може спровокувати тяжкі ускладнення навіть у молодих людей. Британське видання The Guardian, посилаючись на відомих медиків, зазначає що протизапальні препарати становлять ризик для людей з інфекційними захворюваннями, оскільки вони мають тенденцію зменшувати реакцію імунної системи організму.

Варто звернути увагу на те, що в Центрі громадського здоров’я МОЗ України повідомили невтішні новини - там заявили, що виявили коронавірус COVID-19 у п’яти українців. Саме таку кількість випадків зареєстрували станом на понеділок, 16 березня. Що важливо розуміти, від 1 січня цього року до Центру громадського здоров’я надійшли 94 підозри на нову китайську інфекцію.

Окрім того,  в МОЗ закликають громадян України уникати шахраїв, які продають псевдоліки від коронавірусу, адже таких, на жаль, досі не існує.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Львівщини виступила з невідкладною заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?