ІДІЛ погрожує терактами на матчах чвертьфіналу Ліги чемпіонів — фото
Категорія
Спорт
Дата публікації

ІДІЛ погрожує терактами на матчах чвертьфіналу Ліги чемпіонів — фото

іділ
Джерело:  Marca

Терористична організація ІДІЛ погрожує здійснити теракти під час матчів чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Що відомо про погрози ІДІЛ

Перші чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів відбудуться 9-10 квітня. Зокрема у вівторок, 9 квітня, свої поєдинки проведуть команди двох українців: "Арсенал" Олександра Зінченка в Лондоні зіграє проти "Баварії", а "Реал" Андрія Луніна в Мадриді прийматиме "Ман Сіті".

ІДІЛ через свій фонд "Аль-Азаїм" розповсюдив зображення стадіонів, на яких відбудуться чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів. У центрі зображено людину зі зброєю, поруч з якою підпис "Вбийте їх всіх".

Зображення, яке розповсюджує фонд ІДІЛ (фото — marca.com)

Як повідомляє Marca, наразі клуби не внесли змін у забезпеченні додаткової безпеки на стадіонах перед матчами Ліги чемпіонів. При цьому гра "Реал" — "Ман Сіті" ще до погроз отримала статус із "високим ризиком" небезпеки — через потенційні сутички між уболівальниками обох команд.

Два з чотирьох матчів чвертьфіналу Ліги чемпіонів пройдуть у Мадриді. Спершу "Реал" прийме "Ман Сіті", а у середу, 10 квітня, столиця Іспанії прийматиме зустріч між "Атлетіко" та "Боруссією" Дортмунд.

Усі чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів:

  • 9 квітня, 22:00. "Реал" — "Ман Сіті" (Мадрид, "Сантіаго Бернабеу")

  • 9 квітня, 22:00. "Арсенал" — "Баварія" (Лондон, "Емірайтс")

  • 10 квітня, 22:00. "Атлетіко" — "Боруссія" Дортмунд (Мадрид, "Ванда Метрополітано")

  • 10 квітня, 22:00. ПСЖ — "Барселона" (Париж, "Парк Де Пренс")

У розвідці США підтвердили причетність ІДІЛ до теракту в Підмосковʼї

Представники розвідки США заявили про достовірні дані щодо відповідальності терористичного угруповання ІДІЛ до теракту у підмосковному ТЦ "Крокус Сіті Хол".

За інформацією західних журналістів, про інформацію щодо відповідальності ІДІЛ за теракт у Підмосков’ї розповів не названий американський чиновник.

У той же час терористи ІДІЛ поширили власну заяву у публікації інформагентства Aamaq, взявши на себе відповідальність за теракт.

У заяві терористів в Telegram-каналі зазначалось, що напад був здійснений на велике зібрання християн у Красногорську біля Москви.

Журналісти Reuters та телеканала Al Jazeera пояснюють, що мова йде про афганське відділення "Ісламської держави", яке називають "ІДІЛ-К" (Khorasan — ISIS-К).

За інформацією розвідки США, цей терористичний філіал ІДІЛ влаштував 2 теракти у в Ірані. Внаслідок цього загинуло більше ста осіб.

У вересні 2022 року бойовики ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт у посольстві РФ у Кабулі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?