Ігнат підтвердив використання Україною авіабомб JDAM
Категорія
Україна
Дата публікації

Ігнат підтвердив використання Україною авіабомб JDAM

Ігнат підтвердив використання Україною авіабомб JDAM
Джерело:  online.ua

Речник повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що ЗСУ використовують авіаційні бомби JDAM, які допомагають завдавати точні удари по цілях ворога.

Джерело: Юрій Ігнат

Юрій Ігнат підтвердив використання JDAM Україною

Речник повітряних сил Юрій Ігнат в етері Телемарафону зазначив, що Україна вже застосовує керовані авіаційні бомби JDAM, проте у невеликих кількостях.

Ми теж застосовуємо бомби JDAM. Щоправда, їх не так багато у нас, як би хотілося. Це бомби західного зразка, якими наша авіація завдає успішних ударів по важливих цілях. Ці бомби трохи меншої потужності, але надзвичайно високоточні, — заявив Юрій Ігнат.

Він додав, що Україна також не стоїть на місці і отримує необхідне озброєння щоб успішно збивати запущені Росією БПЛА.

Він також розповів, що росіяни почали модернізувати фугасні бомби, обладнуючи їх засобами GPS, що дає змогу обходити українську ППО.

Чим унікальні авіабомби JDAM

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко у прямому етері на online.ua розповів, як можуть американські керовані авіабомби JDAM-ER змінити ситуацію на полі бою в Україні.

За його словами, JDAM є досить потужною авіаційною бомбою, яка має комплекс, що дозволяє їй здійснювати польоти, планувати. Її високоточність створюється за рахунок елементів GPS.

Авіабомба має дальність польоту 70 км, іноді може досягати і 95.

Він також підкреслив, що такі бомби матимуть такий самий вплив на ситуацію на полі бою, як мали і HIMARS.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?