Як керовані авіаційні бомби JDAM змінять ситуацію на полі бою — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як керовані авіаційні бомби JDAM змінять ситуацію на полі бою — відповідь експерта

Як керовані авіаційні бомби JDAM змінять ситуацію на полі бою — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко у прямому етері на online.ua розповів, як можуть американські керовані авіабомби JDAM-ER змінити ситуацію на полі бою в Україні.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як розумні бомби JDAM-ER вплинуть на війну

За словами Коваленка, це досить потужна авіаційна бомба, яка має комплекс, що дозволяє їй здійснювати польоти, планувати. Її високоточність створюється за рахунок елементів GPS.

Цю високоточну бомбу американці називають розумною. Вона має дальність польоту у середньому 70 км, а при певних характреристиках досягає 95 км.

Не було б коректно порівнювати з HIMARS, але ці бомби будуть мати саме такий вплив на ситуацію, як свого часу мали HIMARS. Вони дуже схожі між собою за відстанню, але, на відміну від на відміну від HIMARS, вони мають значно більш потужнішу бойову частину, тобто це можуть бути як 200-кілограмові, 500-кілограмові і більше бомби. Це залежить від того, яку саме нам будуть надавати бомбу.

Олександр Коваленко зазначає, що ефект від вибуху таких бомб значно більший, тому це навіть в якомусь сенсі потужніша річ, аніж ракети HIMARS.

Чи використала Україна ракети JDAM

Раніше у росЗМІ вже почали повідомляти, що ЗСУ застосували JDAM-ER в районі Курдюмівки. Проте ніяких підтверджень цьому немає.

За словами експерта, про ці поставки вже давно ведуться дискусії. Було багато позитивних ознак того, що Україна отримає ці бомби. Проте експерт не може підтвердити чи спростувати наявність в Україні цих бомб.

Що сталося там, про що зараз російські окупанти розповідають? Ну, іноді у страху очі великі. Може, це був якийсь дрон, який він скинув з маленьку гранату на великий запас протитанкових мін. Час від часу таке відбувається. Або ж це й є JDAM. Зачекаємо, яка буде інформація найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?