Чи є загроза повного оточення Бахмуту армією РФ — відповідь експерта Олександра Коваленка
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є загроза повного оточення Бахмуту армією РФ — відповідь експерта Олександра Коваленка

Чи є загроза повного оточення Бахмуту армією РФ — відповідь експерта Олександра Коваленка
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі online.ua оцінив поточну ситуацію у зоні бойових дій в районі Бахмуту на Донеччині та загрозу повного оточення міста.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

За словами експерта, ситуація в районі Бахмута залишається складною протягом останніх 9 місяців.

Та частина Бахмута, яка, як кажуть, перебуває під контролем російських окупаційних військ, це східна частина — приватний сектор. Саме там наразі росіянам вдалось зайняти позиції до вулиці Щедра. Після цієї вулиці і до річки Бахмутівка, там складна ситуація, адже розміщення ворожих підрозділів стикається із складнощами після того, як окупанти вийшли до лівого берега річки. Не можуть закріпитись там через природну перешкоду у вигляді річки. Також річка є лініє оборони українських військових у самому місті. Із правого берегу територію прострілюється до лінії вулиці Щедра. Тому розмістити якісь позиції на тривалий термін окупантам не вдається, - підкреслив Коваленко.

Експерт підкреслив, що почати підготовку до форсування річки росіяни поки також не можуть. Адже для цього необхідно підганяти інженерну техніку та відповідні засоби, але вони одразу опиняються під обстрілом.

Тому, як зазначає Коваленко, наразі окупаційна армія займає переважно приватний сектор.

Якщо ми кажемо про південну частину міста, то після захоплення Кліщіївки в них є можливість наразі просуватись по більш широкому фронту в південному напрямку, але там в наших військових більш щільна оборона. І максимум, що вони можуть зараз робити, це через кладовище намагатись здійснювати штурмові дії, - підкреслив експерт.

Коваленко наголосив, що за межі кладовища окупанти поки просунутись не можуть.

Чи можуть російські загарбники оточити Бахмут

Аналітик підкреслює, що наразі ніякої перспективи на північно-західному напрямку, щоб перерізати трасу 0504 та вийти на Іванівське в окупантів не має.

За словами Коваленка, найбільш небезпечна ситуація наразі складається у північній частині міста, адже там сконцентровано велику кількість ворожих сил та засобів, особливо після відведення частини підрозділів після штурмів траси 0506.

Вони сконцентрували на півночі досить потужний ударний кулак, але всі ворожі штурмові дії упираються або в лінію оборони ЗСУ, або в якісь перешкоди природного характеру. Отже можна казати про те, що наразі Бахмут контролюється українськими військовими в центральній, південній та північній частинах. Російські окупанти знаходяться на півночі та на півдні у передній лінії адміністративної межі міста. Вони частково намагаються зайти в місто та зав'язати міські бої. Нажаль, східна частина наразі контролюється російськими окупантами, але вони вперлись у перешкоду у вигляді річки Бахмутівка, - зазначив експерт.

Коваленко також підкреслив, що загрози перерізання трас 0504 0506 через Іванівське на Костянтинівку та через Хромове на Часів Яр наразі не має.

Експерт зазначив, що траси перебувають під ворожим вогневим впливом, однак наразі по них продовжується регулярне, матеріально-технічне забезпечення ЗСУ.

Ми бачили, що генерал Сирський неодноразово приїздив до Бахмута, що є доказом того, що логістика працює, - підкреслив Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?