Ілон Маск готується відправити на орбіту тисячі нових супутників - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск готується відправити на орбіту тисячі нових супутників - подробиці

Ілон Маск готується відправити на орбіту тисячі нових супутників - подробиці
Джерело:  online.ua

Космічна компанія SpaceX у майбутньому планує запустити на орбіту планети близько 30 тисяч супутників Starlink. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Space News.

З відповідним запитом на дозвіл організація звернулася до Міжнародного союзу електрозв'язку. Наразі на орбіті присутні перші 60 апаратів. У найближчі роки заплановано виведення 12 тисяч супутників на висоту від 328 до 580 кілометрів.

Медіа інформують про відправлення 20 запитів від імені SpaceX. Кожен з них згадує 1500 апаратів. Відомостей щодо строків запуску не наведені.

Відзначається, що компанія Ілона Маска заздалегідь планує реалізацію проєкту Starlink. Офіційний дозвіл від МСЕ - це один з найперших кроків, які потрібні у цій ситуації. У разі підтримки SpaceX зможе протягом наступних 7 років запустити хоча б один супутник.

Втім, кількість надісланих запитів може говорити про відсутність у компанії планів щодо необхідності затвердження кожного.

Нагадаємо, головна мета Starlink - створити дешевий та розповсюджений доступ до інтернету.

Як повідомляв ONLINE.UA, Європейське космічне агентство (ESA) звинуватило SpaceX у недбайливому ставленні до запуску супутників. Фахівці стверджують, що супутники Starlink можуть створювати небезпеку для інших апаратів, бо переміщуються на орбіті без контролю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?