Прихована загроза: вчені пояснили, чому небезпечні інтернет-супутники Ілона Маска на орбіті
Категорія
Технології
Дата публікації

Прихована загроза: вчені пояснили, чому небезпечні інтернет-супутники Ілона Маска на орбіті

Прихована загроза: вчені пояснили, чому небезпечні інтернет-супутники Ілона Маска на орбіті
Джерело:  online.ua

Європейське космічне агентство звинуватило проект Starlink (Ілон Маск) у створенні загрози для вільного польоту супутників на орбіті Землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво ESA.

Європейські науковці стверджують, що їхньому апарату знадобилося вперше в історії робити маневр відхилення. Нібито один з супутників Starlink ледве не врізався у дослідницький зонд. Зокрема, учасником інциденту став європейський апарат Aeolus.

Прес-служба ESA наголошує, що компанія Маска категорично відмовляється від корегування орбіт власних апаратів зі шляхами переміщення інших супутників.

Наразі орбіту нашої планети борознять близько двох тисяч різноманітних апаратів. Це й викликало стурбованість вчених. Окрім загрози виведення супутників з ладу через космічне сміття зростає ризик появи одного з перших супутникових "ДТП".

Відзначається, що відсутність корегування орбіт зондів може перетворити на реальність гіпотетичну ситуацію під назвою синдрому Кесслера. Гіпотеза описує феномен повного забруднення навколишнього простору Землі, через що неможливо використовувати найближчий космос.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці NASA розповіли про суперкомп'ютер Aitken, який стане у пригоді під час підготовки нової місячної місії "Артеміда". Були оприлюднені технічні можливості спеціального обладнання космічного відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?