Ілон Маск одним словом спровокував шалений ріст біткоїна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ілон Маск одним словом спровокував шалений ріст біткоїна

Ілон Маск одним словом спровокував шалений ріст біткоїна
Джерело:  online.ua

Ринок криптовалют славиться своєю шаленою волатильністю, однак це не заважає відомому американському винахіднику та бізнесмену Ілону Маску регулярно підливати масла у вогонь. Так, 29 січня вартість біткоїна за лічені години зросла на 6 тисяч доларів, а це 19%. Вона вперше за 10 днів перевищила позначку у 38 тисяч доларів. На переконання аналітиків та інвесторів, спровокувало феноменальний ріст криптовалюти лише одне слово Ілона Маска: ралі почалося після того, як він додав хештег #bitcoin в опис своєї сторінки в Twitter. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

Фахівці звернули увагу на те, що вранці 29 січня Маск оновив опис свого профілю в Twitter, залишивши там тільки хештег #bitcoin. Орім того, бізнесмен опублікував загадковий твіт: "Якщо подивитися назад, це було неминуче" (в оригіналі: In retrospect, it was inevitable). Що винахідник мав на увазі, він поки не пояснив.

Користувачі мережі почали надсилати Маску меми з собакою і підписом Dogecoin. Як відомо, цю криптовалюту він похвалив в грудні 2020 року і написав тоді в описі в Twitter фразу "колишній генеральний директор Dogecoin". Тоді ж бізнесмен називав біткоїни "майже такою ж дурницею, як і фіатні гроші" - тобто не прив'язані до дорогоцінних металів. Зазначимо, що Dogecoin нещодавно протягом доби піднімався в ціні на 800% завдяки учасникам форуму Reddit.

Варто звернути увагу на те, що Ілон Маск не вперше впливає на вартість активів через соцмережі. До прикладу, в середині січня акції японського виробника іграшок виросли на 4,4% після того, як Маск опублікував зображення персонажа однієї з франшиз компанії. 7 січня він написав у Twitter коротке повідомлення: "Використовуйте Signal". Журналісти припускають, що він мав на увазі месенджер-конкурент Telegram. Після публікації почала різко зростати ціна акцій компанії Signal Advance, акції додали більше 5100% - при тому, що Signal Advance не має відношення до месенджер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітики назвали причину стрімкого падіння біткоїна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?