Ілон Маск оголосив конкурс й пообіцяв 100 млн доларів переможцю
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск оголосив конкурс й пообіцяв 100 млн доларів переможцю

Ілон Маск оголосив конкурс й пообіцяв 100 млн доларів переможцю
Джерело:  online.ua

Відомий американський винахідник та бізнесмен, засновник Space X й гендиректор Tesla Ілон Маск не втомлюється дивувати світ неочікуваними та сміливими ідеями. Цього разу мільярдер оголосив масштабний конкурс на найбільш ефективну технологію уловлювання вуглецю. Окрім того, Маск публічно пообіцяв, що переможець отримає приз у розмірі 100 мільйонів доларів. За словами підприємця, з найважливішими деталями конкурсу він ознайомить всі зацікавлених вже наступного тижня. Про це бізнесмен повідомив у  Twitter, інформує ONLINE.UA.

"Я віддам 100 мільйонів доларів на приз за найкращу технологію уловлювання вуглецю. Подробиці наступного тижня", – лакончіно зазначив Ілон Маск.


Варто зазначити, що більшість підписників зацікавила нова ідея винахідника, однак знайшлися й ті, хто почав критикувати бізнесмена, мовляв, наразі є дуже багато набагато важливіших проблем, над вирішенням яких потрібно працювати. В соцмережі уже пролунала пропозиція пожертвувати ці кошти на боротьбу з коронавірусом і закупівлю вакцин. Ілон Маск на ці коментарі поки не відповів.

Варто нагадати, що уловлювання та зберігання вуглецю – процес, що включає відділення СО2 від промислових і енергетичних джерел, транспортування до місця зберігання і довгострокову ізоляцію від атмосфери. Технологія повинна боротися з глобальним потеплінням й забрудненням навколишнього середовища.

Експерти припускають, що ця технологія потрібна Ілону Маску для промислового отримання метану (CH4) на Марсі, який він хоче колонізувати в найближчі десятиліття. Що важливо розуміти, двигуни космічних систем Starship  працюють на рідкому кисні та рідкому метані, тож на Марсі знадобиться джерело обох газів. Як відомо, перший забезпечуватиме колонію атмосферою для дихання. Існує також версія, що Ілон Маск знаходиться в пошуку більш ефективного рішення, аніж реакція Сабатье або реакція Боша. Варто зазначити, що ці технології розглядають для втілення поставленого завдання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що статки відомого винахідника та бізнесмена Ілона Маска  скоротилися на 9 мільярдів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?