Ілон Маск втратив 9 млрд доларів за день через заяву JPMorgan про Tesla
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск втратив 9 млрд доларів за день через заяву JPMorgan про Tesla

Ілон Маск втратив 9 млрд доларів за день через заяву JPMorgan про Tesla
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відоме видання Forbes 10 грудня повідомило про те, що статки відомого винахідника та бізнесмена Ілона Маска скоротилися на 9 мільярдів, тому мільярдер лише один день протримався на другій сходинці у списку найбагатших людей світу. За словами експертів, це сталося через падіння цін на акції Tesla на 7% після заяви банку JPMorgan про те, що акції компанії занадто переоцінені. Варто звернути увагу на те, що наразі загальний розмір капіталу Ілона Маска складає 135,8 мільярда доларів. У результаті бізнесмен знову опустився на третю сходинку списку найбагатших людей світу, передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що 8 грудня Ілон Маск вперше піднявся на другу сходинку, адже за підсумками торгів цього дня його статки збільшилися на 1,6 мільярда доларів, і він обійшов у рейтингу Forbes власника Louis Vuitton Бернара Арно. У середу, 9 грудня, капітал француза зріс на 1 мільярд (до 145,6 мільярдів), що дозволило Арно повернутися на друге місце. До слова, перше місце в списку найбагатших людей світу, як і раніше, займає незмінний очільник Amazon Джефф Безос, чиї статки оцінюються в 185,4 мільярда доларів.

"Акції Tesla 9 грудня впали на майже 7% на біржі Nasdaq. Причиною цього стали повідомлення про те, що аналітики банку JPMorgan вважають папери занадто переоціненими. Так, у своєму новому звіті аналітики банку рекомендували інвесторам не купувати акції Tesla в свої портфелі до 21 грудня, коли вони будуть включені в індекс S&P 500", — йдеться в повідомленні.

За словами аналітиків, хоча протягом останнього року акції Tesla виросли більш ніж на 800%, очікування щодо доходів Tesla до 2024 року знизилися. Що важливо розуміти, акції компанії Ілона Маска вважають одними з найбільш суперечливих на Уолл-стріт: 36% аналітиків рекомендують їх купувати, 31% радить почекати, а 33% – продавати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишня "прокурорка" Криму і незаконно обрана "депутатка" Державної думи РФ Наталя Поклонська неочікувано для всіх запропонувала американському мільярдеру й засновнику SpaceX Ілону Маску переїхати до Криму, щоб він там вирішував проблеми Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?