Ілон Маск опинився в епіцентрі нового гучного скандалу через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск опинився в епіцентрі нового гучного скандалу через коронавірус

Ілон Маск опинився в епіцентрі нового гучного скандалу через коронавірус
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен і всесвітньо відомий винахідник Ілон Маск знову опинився в епіцентрі гучного скандалу. На цей раз його піддали жорсткій критиці власні передплатники, які вважають безвідповідальними дописи Маска про недостовірне тестуванні на коронавірус, яке він пройшов кілька днів тому, після того як відчув симптоми застуди. У своїх постах Маск повідомляв, що зробив чотири тести на коронавірус і отримав неоднозначну відповідь - два тести показали, що Маск хворий коронавірусом, а два показали негативний результат. В результаті мільярдер назвав "фальшивим" тестування на коронавірус і допустив, що це один з факторів нової теорії змови заради отримання прибутку від людей. Обурення бізнесмена по-різному оцінили користувачі мережі. Одні з них підтримали позицію Маска, а інші вважають, що його позиція безвідповідальна і може нашкодити людям. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Vice.

"Відбувається щось вкрай неправильне. Тестувався на COVID чотири рази сьогодні. Два тести показали позитивний результат, два - негативний. Один і той же апарат, один і той же тест, та ж медсестра. Це були експрес-тести", - повідомив Маск своїм передплатникам напередодні.

Мільярдер припустив, що саме хибнопозитивні результати швидкого тестування є причиною такого величезного зростання числа випадків інфікування в США, натякнувши на те, що влада навмисне завищує статистику по коронавірус. Не всі передплатника Маска, а їх у нього 40 млн, підтримали позицію бізнесмена. Вони вважають, що Маск навмисне налаштовує людей проти карантину, щоб запобігти подальшим обмеженням в країні.

"Ви стверджуєте, що Covid-19 не так смертоносний, як кажуть, і що інші причини смерті називаються неправильно. Як ви тоді вважаєте, через що в США в цьому році смертність від усіх причин перевищила 300 тисяч? Просте запитання. Чому в цьому році в цій країні померло на 300 тисяч осіб більше звичайного?; Ви хочете протягнути руку допомоги? Це, звичайно ж, не так. Ви - мільярдер, нещиро намагаєтеся розпалити змови, підриваєте суспільну довіру, тим самим запобігаючи подальшим обмеженням. А люди вмирають", - коментують пост Маска в соцмережах.

Як відомо, Маск і раніше натякав на існування теорії змови про коронавірус і називав заходи по боротьбі з Covid-19 "фашистськими". Навесні цього року, коли весь світ був на повному локдауні, він змусив робочих Tesla повернутися на завод, всупереч забороні уряду. Він публічно критикував владу США в умисному спричиненні проблеми з коронавірусом, називаючи статистику хворих в Штатах "липовою". На думку Маска, в статистику з квітня місяця почали вносити навіть тих хворих, у яких не підтверджений коронавірус, а є тільки симптоми, схожі на COVID-19.

Тим часом в США число хворих коронавірусом перевищило 11 млн. Щодня в Штатах підтверджують понад 100 тисяч нових випадків захворювання і більше тисячі летальних випадків, пов'язаних з COVID-19.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Ілон Маск анонсував "принтер вакцин" для боротьби з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?