Ілон Маск передумав скасовувати фінансування Starlink в Україні
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск передумав скасовувати фінансування Starlink в Україні

Ілон Маск передумав скасовувати фінансування Starlink в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що змінив свою думку щодо скасування фінансування супутникового зв’язку Starlink в Україні і продовжить надавати свої послуги безкоштовно.

Джерело: Твіттер Ілона Маска

Маск продовжить фінансувати Starlink для України

Чорт із ним... Навіть якщо Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми продовжуватимемо безкоштовно фінансувати український уряд.

Нагадаємо, що раніше SpaceX заявив, що більше не може фінансувати послугу супутникового Інтернету Starlink в Україні.

Понад 20 000 терміналів Starlink було передано країні після вторгнення Росії в лютому, і ця послуга стала порятунком для українських військових. Але 120 мільйонів доларів, які знадобляться для фінансування послуги до кінця року, занадто великі для SpaceX, і компанія попросила Пентагон заплатити решту.

У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Starlink в Україні, яке, як стверджує SpaceX, коштуватиме понад 120 мільйонів доларів до кінця року та може коштувати близько 400 мільйонів доларів протягом наступних 12 місяців.

Серед документів SpaceX, надісланих до Пентагону, є раніше невідомий прямий запит, надісланий Маску в липні командувачем Збройних сил України генералом Валерієм Залужним щодо ще майже 8000 терміналів Starlink.

Оприлюднений лист із проханням до Пентагону оплатити українські термінали та послуги Starlink датований 8 вересня.

Менш ніж через місяць, 3 жовтня, Маск посварився в Твіттері з українськими офіційними особами після того, як запропонував Україні припинити війну, здебільшого погодившись на вимоги Росії.

Також журналісти повідомили, що Маск мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним перед тим, як він написав у Твіттері свої поради на завершення війни. Сам мільярдер і Кремль заперечили, що розмова відбулася.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?