Влада США розглядає можливе фінансування Starlink в Україні
Категорія
Технології
Дата публікації

Влада США розглядає можливе фінансування Starlink в Україні

Влада США розглядає можливе фінансування Starlink в Україні
Джерело:  online.ua

Пентагон уже отримав звернення від засновника компанії SpaceX Ілона Маска про фінансування мережі супутникового зв’язку Starlink, яку зараз активно використовують в Україні.

Джерело:  AP  з посиланням на анонімні джерела

Міноборони США може почати фінансувати Starlink в Україні

Як стверджує інсайдер інформаційної агенції, це питання уже обговорювали під час зустрічей у Міноборони США та на рівні керівництва, однак поки до спільного рішення не дійшли.

За словами речниці Пентагону Сабріни Сінгх, Пентагон наразі "перебуває на зв’язку зі SpaceX" щодо ситуації із системою Starlink в Україні, відмовившись оголошувати інші подробиці.

Напередодні CNN повідомив, що компанія Ілона Маска звернулася до Пентагону з проханням надалі забрати на себе фінансування роботи комплексів супутникового зв’язку Starlink в Україні, від яких дуже залежить зв’язок українських військових у зоні бойових дій, - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що Ілон Маск пізніше підтвердив цю інформацію, а також натякнув, що ображений на українського посла Андрія Мельника, який після публікації американцем "мирного плану" англійською мовою його послав до біса.

Що також цікаво, згаданий лист компанії до Міноборони США був надісланий "минулого місяця" - відповідно, у вересні, тоді як хвиля обурення через пропозицію Маска піти на поступки РФ щодо України - коли й з’явився недипломатичний коментар Мельника - здійнялася на початку жовтня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?