Ілон Маск пояснив зрив української атаки дронів на флот РФ у Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск пояснив зрив української атаки дронів на флот РФ у Криму

Ілон Маск пояснив зрив української атаки дронів на флот РФ у Криму
Джерело:  online.ua

Американський мільярдер Ілон Маск спростував відключення супутникового інтернету Starlink, щоб зірвати атаку дронів російському флоту у Криму в 2022 році. Водночас Маск закликав до негайного перемир'я між Росією та Україною. 

Джерело: The Telegraph

Маск відповів на звинувачення про зрив атаки України на флот РФ

Маск заперечив, що відключав супутниковий інтернет Starlink біля Криму, оскільки він вже не працював там. Він заявив, що минулого року український уряд запросив терміново активувати Starlink поблизу Севастополя.

Вказані регіони Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту на якорі. Якби я погодився на їхній запит, тоді SpaceX був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту.

Крім цього, Маск також почав закликати до перемир'я між Україною та РФ.

Обидві сторони повинні погодитися на перемир'я. З кожним днем гине все більше української та російської молоді, щоб отримати або втратити маленькі шматочки землі, кордони яких майже не змінюються. Це не варте їхнього життя, - додав він.

Що відомо про зрив Маском атаки на флот РФ

CNN 7 вересня опублікувало уривок з нової біографії Ілона Маска, написаної Волтером Айзексоном.

У книзі вказано, що 52-річний мільярдер таємно наказав своїм інженерам дезактивувати Starlink біля Криму під час атаки українських морських дронів на флот РФ у Криму.

Рішення пояснюється страхом Маска, що РФ завдасть ядерного удару по Україні за атаку на Крим. Перед цим Маск розмовляв з високопоставленими російськими чиновниками.

Коли українські підводні безпілотники з вибухівкою наблизилися до російського флоту, вони «втратили зв’язок і викинулися на берег», – пише Айзексон у книзі.

 Читайте також:

  • Маск торік наказав відключити Starlink біля Криму, щоб зірвати атаку України на флот РФ — CNN

  •  Нові правила Ілона Маска у Twitter допомогли поширювати російську пропаганду — WP

  • Ілон Маск зізнався Пентагону у брехні про розмову з Путіним — The New Yorker

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?