Ілон Маск прокоментував шалений ріст біткоїна та ефіріума
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск прокоментував шалений ріст біткоїна та ефіріума

Ілон Маск прокоментував шалений ріст біткоїна та ефіріума
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий винахідник та бізнесмен, а також засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск не втомлюється коментувати останні найгучніші рекорди найвідомішої криптовалюти. За словами мільярдера, курс біткоїна та альткоїна ефіріума наразі є завищеним. Варто звернути увагу на те, що BTC вдалося піднятися в ціні вище 58 тисяч доларів, а Ethereum вперше в історії перетнув позначку у 2 тис дол. Однак Ілона Маска рекорди криптовалют не вразили, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Твіттер  підприємця.

Ілон Маск заявив, що гроші – це просто замінник бартеру, а курс криптовалют – завищений.

"Гроші – це просто дані, які дозволяють нам уникнути незручностей бартеру. Вони, як і всі дані, схильні до затримок і помилок. Система буде розвиватися до мінімізації і того, й іншого. Тож я вважаю курс біткоїна та ефіріума завищеними", – йдеться в повідомленні винахідника.

Що важливо розуміти, вплив дописів Ілона Маска на фондовий ринок, а також на ринок криптовалют переоцінити справді важко. До слова, біткоїн після його нещодавньої заяви встиг з 58,5 тисяч доларів впасти до 53,5. А от ефіріум з 2048 доларів знизився аж до 1772 доларів за монету. Падає ціна також й інших відомих альткоїнів, курс яких безпосередньо залежить від курсу біткоїна.

Не можна також не згадати про те, що наприкінці січня 2021 року Ілон Маск тегнув біткоїн у Твіттері. Це спровокувало шалений ріст ціни монети аж на 14% до двотижневого максимуму. На початку лютого Tesla оголосила, що купила на 1,5 мільярда доларів біткоїнів, ба більше – буде приймати їх як оплату за автомобілі. Ця новина також підштовхнула BTC до нових рекордів.

За словами аналітиків, прибуток Tesla від інвестицій в біткоїн на даний момент перевищує 1 млрд доларів. Варто звернути увагу на те, що це більше, ніж дохід компанії від продажу електромобілів протягом минулого року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск заявив про створення власної криптовалюти на тлі нових рекордів біткоїна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?